מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך חותכים אבטיח ב-21 שניות?

כשיש לך כישורי סכין ממש, אבל ממש טובים, גם חיתוך של אבטיח שלם זה לא ביג דיל. אל תנסו את זה בבית (אבל כן תלמדו את הרוח הכללית)

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

הקיץ הזה עושה לנו חשק תמידי לאבטיח מתוק ואדום, שגם ירווה אותנו וגם יסגור לנו פינה קטנה של נשנוש או קינוח. אבל האמת צריכה להיאמר: לחתוך אבטיח זה קצת יותר תיק ממה שנדמה. הוא תמיד נוזל, הוא תמיד גדול מדי ולפני שחותכים אותו לקוביות צריך לעבור בתחנת הביניים המציקה של החיתוך לפלחים.

אבטיח חתוך
אבטיח. הכי קיץ שיש|צילום: istockphoto, istockphoto

הבחור בסרטון הבא כנראה לא חווה את אותן בעיות שאנחנו חווים, אולי בגלל שהוא מקלף וחותך אבטיח שלם כמו נינג'ה, ב-21 שניות בלבד. אנחנו מאוד, אבל מאוד לא ממליצים לכם לנסות לחקות את המהירות שלו, כי כנראה שבמקרה שלכם זה ייגמר בקוביות של כף יד ולא של אבטיח, אבל את העיקרון שעל פיו הוא עובד שווה לכולנו לאמץ.

אין צורך לחתוך את האבטיח לשניים לפני הקילוף. צריך רק להוריד את הקצוות ולחתוך את הקליפה החיצונית כמו שמפלטים תפוז. את בשר האבטיח המשוחרר חוצים לשניים, ואז חותכים לקוביות. נסו את זה בבית, אבל בקצב שלכם ובמשנה זהירות (ואל תיתנו לאף אחד לעמוד לידכם עם טיימר).

יש לכם עוד שיטחה מנצחת לחיתוך אבטיח? ספרו לנו עליה בתגובות

מצאתם טעות לשון?