מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך מכינים אבקת סוכר בבית?

בשביל אבקת סוכר לא באמת חייבים לצאת למכולת הקרובה - מספיק סוכר רגיל, קורנפלור ומעבד מזון. כך עושים את זה

mako אוכל
פורסם:
עוגיות חמאה, פקאן ומעדן פרי
עוגיות חמאה, פקאן ומעדן פרי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

ההבדל ביןסוכררגיל לאבקת סוכר הוא די ברור: הראשון, הוא סוכר גרגרי גס והשני הוא אבקה לבנה שתמיד נחנקים כששואפים אותה בטעות. אבל בין סוכר לאבקת סוכר יש עוד כמה דרגות - לדוגמה, סוכר דק (הנקרא גם "דק דק") שנותן מרקם עדין יותר למאפים ועוגיות. האופים המנוסים מחזיקים בארון את כל סוגי הסוכר שיש, אבל מה עושים אלו שאופים פעם ב...? נותנים לאבקת הסוכר ולסוכר הדק להעלות עובש במזווה? לא חבל?

הסרטון הבא מדגים איך מכינים בבית סוכר דק וגם אבקת סוכר מסוכר לבן רגיל:

ובעברית:

* כדי להכין סוכר דק, טוחנים כוס ועוד 2 כפיות של סוכר לבן גס במעבד מזון, למשך 30 שניות. זה ייתן כמות של כוס אחת של סוכר לבן דק ועדין.

* כדי להכין אבקת סוכר, טוחנים כוס סוכר לבן ועוד כפית שלקורנפלורבטוחן תבלינים או בבלנדר, למשך דקה לפחות, עד שהסוכר הופך לאבקה. מסננים במסננת צפופה את הסוכר הטחון ומקבלים כוס של אבקת סוכר.

מצאתם טעות לשון?