מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך מנקים פומפייה?

רגילים להתקוטט עם שאריות גבינה צהובה שנדבקו לפומפייה ולא מוכנות לעזוב? קבלו את הטיפ המנצח שלנו לניקוי פומפיות, וגם עצה קטנה איך למנוע את זה מלכתחילה

mako אוכל
פורסם:
דיסקיות תפוחי אדמה אפויות - מגררים את תפוחי האדמה
חכו, זה לא חייב להיות כלי מעצבן כל כך|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק
דיסקיות תפוחי אדמה אפויות - מגררים את תפוחי האדמה
פומפייה. כל כך תמימה למראה, כל כך קשה לניקוי|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הנה לכם דילמה מהחיים: המתכון דורש לגררגבינה, או כל מוצר אחר מהסוג שנוהג להידבק. הבשלן מתלבט: האם להשתמש בפומפייה, או שמא להעדיף את מעבד המזון? אם נבחר בפומפייה הרי שנלכלך רק כלי אחד, בעוד ששימוש במעבד המזון יצריך שטיפה של שלושה חלקים לפחות. מצד שני, פומפייה היא אחד הכלים היותר מעצבנים לשטיפה - תמיד נתקעות בה חתיכות, בטח ובטח של גבינה צהובה, כך שלא בטוח שבאמת חסכתם לעצמכם עבודה.

נכון דילמה? אז זהו, ההתלבטות הסתיימה: מהיום אפשר לגרר חופשי בפומפייה, והכל בזכות הטיפ שמצאנו לכם לניקוי קל ומושלם: אל תנסו להילחם בפומפייה שלכם עם סקוץ', אלא הקדימו ושפשפו אותה היטב בחצי לימון. סיימתם? שטפו במים, וזהו! כל השאריות הדביקות יירדו.

ולא פחות חשוב: בפעם הבאה, אם לא אכפת לכם שאנחנו מייעצים, הקדימו והרטיבו את הפומפייה במעט שמן. ככה הגבינה לא תידבק מלכתחילה. סוף מעשה וזה.

גירור גבינה צהובה בפומפייה
רעיון לפעם הבאה: קודם משמנים קצת|צילום: צילום מסך מהאתר http://www.buzzfeed.com