מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ככה תוציאו מהלימון יותר מפי 2 מיץ

יש הרבה טיפים איך לסחוט לימון בשביל להוציא ממנו כמה יותר מיץ, והאמת - כולם טובים. אבל אם תוסיפו להם את הטיפ הזה, תרגישו בהבדל משמעותי

אוכל טוב
mako
פורסם:
לימונים
צילום: thinkstock
הקישור הועתק

האינטרנט מפוצץ בטיפים איך לסחוט יותר מיץ מלימון, וברובם יש משהו. אבל יש טיפ אחד שעוקף את כל אלה בסיבוב, והוא הטיפ שלאיאן קנאוארממגזין "גורמה" (Gourmet) עליו השלום, שגורס שבמקום לחצות את הלימון לרוחב, פשוט חוצים אותו לאורך, כלומר, מהעוקץ (מקום חיבור הגבעול) ועד הפיטם. הנה, ככה:

לימון חצוי לאורך
לימון חצוי לאורך|צילום: Maria Wan, ShutterStock

עשיתם את זה? עכשיו לא חשוב אם תסחטו את הלימון ידנית או במסחטה - תקבלו יותר מיץ. ואנחנו לא מדברים על כמות זעירה אלא על משהו שיכול להגיע לעד פי 3. הסיבה היא שחיתוך לאורך חושף הרבה יותר מבשרו של הלימון, ובכך מאפשר גישה נוחה יותר למיץ שבו. מה שכן, אפילו קנאואר ממליץ לחמם את הלימון כמה שניות במיקרו אם הוא מאוחסן במקרר, ולגלגל אותו באסרטיביות על משטח העבודה לפני החיתוך. רוצה לומר, זה לא במקום הטיפים האחרים, אלא בנוסף.

מצאתם טעות לשון?