מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ככה מכינים חצילים כמעט בלי שמן בכלל

כמה שאנחנו אוהבים אוכל מטוגן, ככה אנחנו שונאים לטגן. במיוחד כשמדובר בשתייני שמן כפייתיים כמו חצילים ופטריות, שכמה שלא נותנים להם זה אף פעם לא מספיק. אבל רגע, יכול להיות שאפשר להגיע לאותה תוצאה כמעט בלי שמן בכלל?

אוכל טוב
mako
פורסם:
סלט חצילים טוניסאי
סלט חצילים טוניסאי|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
הקישור הועתק

חצילים הם קצת כמונו: כמה שומן שתיתנו להם הם יקבלו בשמחה, ולעולם לא יסרבו לעוד. טיגנתם חציל והוספתם שמן למחבת? הופ, גם הוא נספג. הוספתם שוב? שוב הופ. אז השיעור שלנו היום הוא איך לטגן חצילים בלי שמן כמעט בכלל, ואנחנו זוקפים אותו לזכותו של חוקר האוכל המצוין הרולד מגי. נתחיל בסרטון:

התובנה העיקרית מהסרטון של מגי הוא שבמקרה של ירקות שמכילים הרבה נוזלים (בסרטון: חצילים ופטריות) נכון לצופף את המחבת בירק, בניגוד לכל הטיפים שהכרנו עד כה. אבל רגע, זה עוד לא הכל.

איך מכינים חצילים במחבת בלי שמן?

השיטה של מגי עובדת ככה: מכניסים כמות יפה של חצילים ופטריות למחבת קרה, ממש תלולית (שימו לב, האש עדיין לא דולקת!). מכסים את המחבת ורק אז מדליקים את האש. מה שקורה בשלב הזה הוא שהירקות מגירים נוזלים ופשוט מתבשלים במיצים של עצמם. אחרי שהירקות מתרככים מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומניחים לנוזלים להתאדות. ואתם יודעים מה היופי? הטעם של החצילים האלה הוא אפילו עשיר יותר ממה שאתם רגילים, מאחר שהתבשלו במים שהם עצמם הגירו.

ומה עם שמן? טוב ששאלתם! בשלב הזה אתם בהחלט מוזמנים לערבב את החצילים שלכם עם זילוף של שמן זית טוב, אחרי שהאש כבר כבויה. התוצאה? לא פחות טעימה מחצילים שטוגנו בדרך המסורתית, והכל כמעט בלי שמן בכלל.

מצאתם טעות לשון?