מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך סוחטים לימון בלי שייפלו גרעינים לתוך הסלט?

חשבתם שכדי להוציא מיץ מלימון צריך לחצות אותו לשניים? אז חשבתם. שיטה חדשה ומגניבה הצליחה להפתיע אפילו אותנו

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

איך סוחטים לימון? זה פשוט - חוצים את הלימון לשניים בסכין ולוחצים בעזרת הידיים או מסחטה. עד היום, זו הדרך היחידה שהכרנו, אבלוידאומגניב שנתקלנו בו ברשת לימד אותנו שאפילו לא צריך לחצות את הלימון לשניים כדי להוציא ממנו מיץ לימון טרי. והיתרון הכי חשוב - ככה לא סובלים מגרעינים שנופלים לתוך הסלט, ועכשיו לך תדוג אותם.

אז מה עושים? מגלגלים את הלימון על משטח עבודה כדי לרכך את החלק הפנימי שלו ולהבטיח שיצא לנו כמה שיותר מיץ. דוקרים את החלק העליון של הלימון עם סכין קטנה, ויוצרים חתכים קטנים. אחרי שעשינו את כל זה, סוחטים את הלימון מעל קערה - המיץ יצא מהחתכים, הגרעינים המעצבנים יישארו בפנים ונוכל להשתמש אפילו שוב בלימון במועד מאוחר יותר, כי לא חתכנו אותו ואין מצב שהוא יתייבש לנו. וואללה, למדנו משהו חדש.

מצאתם טעות לשון?