מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הסוד המפתיע לחביתה פלאפית

כשמדובר בחביתות, ביצים עלומות, מקושקשות או ביצים קשות – אנשים נחלקים לאסכולות רבות ומגוונות וכל אחד בטוח שיש לו בידיים את הנוסחה המנצחת לקבלת התוצאה המושלמת. לאחרונה אנחנו שומעים על שיטה לא צפויה, ומזמינים אתכם להתנסות

mako אוכל
פורסם:
חביתה פלאפית
חביתה פלאפית|צילום: Top Photo Engineer, shutterstock
הקישור הועתק

רוב הדרכים המוכרות לנו להכנתחביתות ואומלטיםענניים, תפוחים ואווריריים כוללות כמויות לא קטנות של חמאה, חלב או שמנת ואין ספור עצות לבישול, הקצפה, מידות חום ומחבתות שונות, וזה עוד בלי שנכנסנו לכמות הביצים. יש אנשים שמכניסים בקלות חצי תבנית ביצים לתוך חביתה אחת, אבל אנחנו לא נכנסים לזה.

הפעם, השיטה המדוברת להכנת אומלט פלאפי כוללת 2-3 ביצים ומעט סודה. כן, המרכיב הסודי הוא סודה! לא אבקת סודה לשתייה, אלא ממש סודה, מים תוססים. מוסיפים לביצים שלוק קטן מסודה (כף על כל ביצה), טורפים ומטגנים – והחביתה שלכם אמורה להתנפח ולהגיע לגבהים חדשים.

לפי מאמצי גישת הסודה, הבועות הקטנטנות האלה, שכל כך כיף לשתות, יוצרות כיסי אוויר קטנים בתוך בלילת הביצים, ובחום הכיסים האלה מתרחבים והחביתה יוצאת אוורירית יותר, ללא כל השפעה על הטעם.

אנחנו טרם ניסינו על בשרנו את ההבטחה, אבל מי שהסתקרן ומתכוון לנסות מוזמן לספר לנו אם אכן מדובר בטריק שמשדרג חביתות וחוסך חמאה ושמנת או ששוב נפלנו קורבן לפייק ניוז.

מצאתם טעות לשון?