מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך מונעים מבצק פריך להתכווץ באפייה?

הכנתם בצק פריך, קיררתם אותו כמו שצריך, הכנסתם אותו לאפייה עיוורת ואופס - הבצק יצא מהתנור מכווץ ועם רווח בינו לבין התבנית. איך מונעים את זה? יש לנו את התשובה בשבילכם

mako אוכל
פורסם:
בצק פריך - הטארטים מוכנים
בצק פריך|צילום: אסתי רותם
הקישור הועתק
בצק פריך - הטארטים מוכנים
מאפים מתוקים ומלוחים שנאפו כהלכה|צילום: אסתי רותם

רוב הסיכויים שאם אי פעם אפיתםבצק פריךהוא התכווץ לכם באפייה, על אחת כמה וכמה אם אפיתם אותואפייה עיוורת. נזכיר שאפייה עיוורת היא אפייה מקדימה שלהקלתיתללא המילוי, שנועדה למקרים בהם המלית צריכה אפייה קצרצרה או שהיא נוזלית מדי, מה שעלול להפוך את הבצק לסמרטוטי ולא פריך בעליל. באפייה העיוורת מכסים את הבצק בנייר אפייה או נייר אלומיניום, מניחים על הנייר משקולות בצק או קטניות יבשות ואופים. כך מבטיחים בצק פריך לתפארת ומונעים את התנפחות הבצק בתבנית.

במקרים רבים, מעוצמת חום התנור הבצק מתכווץ אל תוך עצמו ומה שקורה זה שאתם מקבלים מאפה שהמרחק ממנו ודופנות התבנית יכול להיות אפילו סנטימטר שלם.

אז מה עושים?

לא מסירים את קצוות הבצק לפני האפייה. זה אומר - שמניחים את תבנית הטארט על תבנית גדולה יותר, מניחים בתוך תבנית הטארט את הבצק הפריך ולא מסירים את השוליים שלו. מכסים בנייר אפייה, מפזרים קטניות ואופים. רק בתום האפייה מסירים את קצוות הבצק המיותרים בעזרת הידיים -לגימור כפרי או בעזרת סכין חדה - לגימור עדין יותר.

מצאתם טעות לשון?