מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פתיתים עם עגבניות שרי ובזיליקום

מחפשים גיוון לפתיתים האדומים? הנה, מצאתם: פתיתים שמתבשלים להם בנחת עם עגבניות שרי מתוקות, כמה שיני שום וקוביית תיבול בטעם בזיליקום

עז תלם
mako אוכל
פורסם:
פתיתים בעגבניות שרי ובזיליקום. ישראלי ים-תיכוני
פתיתים בעגבניות שרי ובזיליקום|צילום: רועי ברקוביץ'
הקישור הועתק

פתיתים בעגבניות שרי ובזיליקום

המצרכים:
400 גרםפתיתיםאפויים
4 כפות שמן זית
1-2 קוביות תיבול בטעם בזיליקום
2 שיני שום, פרוסות
כ-25 עגבניות שרי, חצויות
3.5 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל שחור גרוס
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני.

2. מפוררים פנימה את קוביות התיבול, מוסיפים את שיני השום ומטגנים חצי דקה, עד שהן מתחילות להזהיב.

3. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים על להבה גבוהה כ-2 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפרק. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.

4. מוסיפים לסיר את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה.

5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות, עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים. מערבבים פנימה את הבצל הירוק, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.