מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אז מתברר שכל החיים קצצנו בצל לא נכון

טוב, קשה להגיד לא נכון, אבל בטוח לא בדרך היעילה ביותר האפשרית. כל מה שצריך זה לנצל את המבנה הבסיסי של הבצל, או אז נחסך שלב שלם בחיתוך בסכין - אז איך למען השם לא עשינו את זה עד עכשיו?

אוכל טוב
mako
פורסם:
לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץ
לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץ|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

יש עניין עם בצל, שזה באסה לקצוץ אותו. והפעם אנחנו דווקא לא מדברים על הצריבה בעיניים והבכי הבלתי נשלט שהפעולה הזו מעוררת, אלא על עצם הקיצוץ עצמו. ויודע כל בשלן שקיצוץ של בצל הוא אחת מהאבני היסוד של הבישול - כל בישול - כך שמדובר במלאכה ששווה להשקיע בשביל ללמוד לעשות אותה בדרך הקצרה והטובה ביותר. ולשם כך בדיוק התכנסנו כאן היום.

קיצוץ של בצל בדרך המוכרת כולל 4 שלבים: 1. חותכים בצל לשניים ומניחים על משטח החיתוך כשהחלק החתוך פונה למטה, 2. פורסים את הבצל לפרוסות שמחוברות עדיין בשורש, 3. חותכים 2-3 חתכים לרוחב, במקביל למשטח החיתוך (ונזהרים מאוד שהסכין לא תגיע ליד ותחרוץ בה, מה שקורה לנו הרבה יותר ממה שאנחנו מוכנים להודות), ו-4. חותכים אותו לקוביות, מלמעלה למטה. מבולבלים? הנה, ב-tasting tableהכינו לכם את זה מצולם.

קיצוץ בצל בשיטה הישנה

לפי השיטה הנכונה, הקלה והמהירה יותר, לא חותכים את הבצל בשלושה כיוונים אלא בשניים בלבד: ראשית חוצים אותו ומניחים על משטח החיתוך, כמו בשיטה הקודמת. עכשיו פורסים את הבצל לפרוסות רוחביות (1), ולסיום משכיבים מעט את הפרוסות, כמו רעפים, וקוצצים אותן לאורכן (2). התוצאה היא קוביות בצל קטנטנות ויפות, בחיסכון של כיוון חיתוך שלם. לא צריך להבין, הכל כאן למטה!

הדרך הנכונה לקצוץ בצל

פרסומת

עכשיו תשאלו: איך ייתכן שמורידים חיתוך שלם, והבצל עדיין מגיע לאותו מצב, של קוביות קטנות ויפות? התשובה טמונה במבנה של הבצל עצמו. כשחושבים על זה, הטבע כבר עשה חלק מהעבודה בשבילנו, כשיצר את הבצל גלדים גלדים ולא גוש אחד הומוגני. אנחנו רק צריכים לזכור להשתמש בפרט הקטן הזה, ומהיום אנחנו לגמרי מתכוונים לעשות את זה (ועוד לא התחלנו לדבר על כל הפציעות שהשיטה הזאת חוסכת).

מצאתם טעות לשון?