מאפה פילו פשוט וקל
כשהרעיונות לארוחה חלבית מתחילים להיגמר, דווקא מאפה קל להכנה יכול להיות זה שגונב את ההצגה: מאפה פילו פריך ממולא תערובת גבינות רבת ניחוחות ברבע שעה עבודה. שף יאיר פיינברג מסביר איך עושים את זה

יש מאפים שקלות ההכנה שלהם הופכת אותם לטעימים אפילו יותר. מורחים, מערבבים, מסדרים וקדימה לתנור. מי אמר שצריך לעבוד קשה בחג הזה?
מאפה פילו-גבינות בקלי קלות
מרכיבים:
4 דפי פילו
שמן זית, להברשת הבצק
150 גרם גבינה כחושה
150 גרם גבינה בולגרית
1 קוביית תיבול בטעם פטריות
ביצה טרופה להברשה
מעט שומשום או פרג
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה נקי ומברישים בשמן. מעליו מניחים עלה נוסף, מברישים, ועליו עוד עלה, סה"כ שלושה עלים מוברשים.
2. מערבבים את הגבינה הכחושה והבולגרית. ממסים את קוביית התיבול במים, מערבבים ומוסיפים לגבינות. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים את העלים בתחתית תבנית מלבנית (גודל 20 על 30) ומעליהם משטחים את תערובת הגבינות.
4. מברישים עלה פילו נוסף, מקפלים לחצי וחוזרים על פעולת ההברשה. מניחים מעל תערובת הגבינות.
5. מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום. ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה. מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.