מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך מפרידים כוסות שנתקעו?

כוסות שנתקעות זו בזו הן מהתופעות היותר מציקות ומתסכלות במטבח - ומשהו שאיכשהו אנחנו ממש לא צופים כשאנחנו מסדרים אותן זו בתוך זו בארון מלכתחילה. אז מה עושים? מצאנו פתרון ממש ממש פשוט לבעיה הכל כך מעצבנת הזאת

אוכל טוב
mako
פורסם:
איך מפרידים בין כוסות שנתקעו?
איך מפרידים בין כוסות שנתקעו?|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
הקישור הועתק

כשאנחנו מסדרים את הכלים בארון זה נראה לנו למגרי הגיוני - להכניס כוס לתוך כוס אחרת, בדרך כלל כזו שזהה לה, בשביל לחסוך מקום. הבעיה מתחילה כשאנחנו רוצים להשתמש באותה כוס. או אז אנחנו מגלים פעמים רבות לזוועתנו שאף שאנחנו הרגשנו שאנחנו בסך הכל מניחים את הכוס ותוך חברתה בעדינות, השתיים דבקו זו בזו ועכשיו אלוהים יודע איך להפריד ביניהן מבלי להסתכן בשבירה. טוב, אלוהים ו-Americas Test Kitchen, שמהם למדנו את הטריק הגאוני הבא.

אז מה עושים? דבר ראשון, מוותרים על השיטה הישנה והטובה של לנענע את הכוסות ולקוות שהן לא יישברו לפני שייפרדו זו מזו. דבר שני, ממלאים את הכוס העליונה במים קרים מאוד (הכי טוב מי קרח), ואת הכוס התחתונה מכניסים לקערה עם מים חמימים. זהו, מחכים כמה שניות והופ - הכוסות נפרדות זו מזו בקלילות מעוררת השתאות, כאילו הן לא מבינות מה הייתה הבעיה שלכם מלכתחילה.

ההסבר הוא שהטמפרטורה הנמוכה שבכוס העליונה גורמת לחומר להתכווץ מעט, והטמפרטורה הגבוהה גורמת לו להתרחב מעט - וכשהכוס התקועה מתכווצת והכוס הנתקעת מתרחבת - הבעיה נעלמת כלא הייתה. אגב, זאת גם הסיבה שאם מחזירים מכסה של צנצנת מתחת למים חמים הפתיחה שלו נעשית קלה יותר, אבל בזה עוד נדון לעומק בנפרד).

מצאתם טעות לשון?