מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

זאת הסיבה שאסור לשפוך את מי הבישול של תפוחי האדמה

לא מעט מתכונים לתפוחי אדמה מתחילים בבישול קצר בסיר עם מים רותחים. סביר להניח שאחרי הפעולה הזו רובכם אוטומטית שופכים את מי הבישול לכיור, אבל נחשו מה? מתברר שזאת חתיכת טעות

mako אוכל
פורסם:
תפוחי אדמה בסיר
תפוחי אדמה בסיר|צילום: shutterstock: PeJo
הקישור הועתק

מאז שאנחנו קטנים מפמפמים לנו שאת מי הבישול של הפסטה לא שופכים (טוב, אולי אנחנו טיפה מגזימים, אבל בטוח גם אתם שמעתם את האקסיומה הזאת). הסיבה היא שהנוזל העמילני הזה יכול לשמש כמסמיך לכל רוטב ותבשיל - אבל אתם יודעים מה? אבל מסתבר שהוא ממש לא לבד: גם מי הבישול של תפוחי אדמה יכולים להיות שימושיים, ויש להם אפילו כמה יתרונות מפתיעים.

פירה עם ממעך ידני
במקום חלב, פשוט תוסיפו לפירה את מי הבישול|צילום: Joe Gough, ShutterStock

את זה שתפוחי אדמה עשירים בוויטמין C, נוגדי חמצון ואשלגן (אפילו יותר מבננה!), ואפילו חלבון וברזל, אנחנו כבר יודעים. מה שלא ידענו הוא שחלק גדול מהדברים הטובים האלה מחלחלים למי הבישול ברגע שמבשלים בהם את תפוחי האדמה, וכך הופכים את המים לנוזל מזין במיוחד, שפשוט חבל לא להשתמש בו (אגב, גם להשקיית צמחים).

מי הבישול של תפוחי האדמה יכולים לשמש כחומר מסמיך נטול גלוטן ברטבים, מרקים ותבשילים שונים במקום קמח. מעוניינים להכין פירה, אבל נגמר לכם החלב? על אותו עיקרון, פשוט הוסיפו את מי הבישול של תפוחי האדמה ותקבלו פירה בהיר ורך. ואם אין לכם מה לעשות בהם עכשיו - שימו לב, אפשר לאחסן אותם בצנצנת למשך שבוע במקרר, או אפילו להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

מצאתם טעות לשון?