mako
פרסומת

עזבו פירה, יש שימוש הרבה יותר חכם לממעך תפוחי אדמה

אחרי שנים שבהן השתמשנו במועך תפוחי אדמה רק לצורך מעיכת תפוחי אדמה, לאחרונה גילינו שבתחום הבולונז ושאר מאכלי הבשר הטחון הוא יכול לעזור לא פחות. מכירים את השורה המעצבנת "מטגנים את הבשר הטחון תוך הפרדתו במזלג"?

mako אוכל
פורסם:
ממעך תפוחי אדמה
ממעך תפוחי אדמה|צילום: PHIL LENOIR, ShutterStock
הקישור הועתק

כמעט כל מתכון בשר טחון שאינו מתכון לקציצות מכיל איפשהו את השלב של טיגון הבשר תוך הפרדתו במזלג. כן, גם כאן אצלנו. שנים שאנחנו מקשיבים לעצמנו ולשכמותנו, ולוקחים מזלג ליד בעודנו מפילים את גוש הבשר הטחון ממגש הקלקר למחבת החמה. שנים שאנחנו שוקדים על פירור של אותו גוש בשר במזלג (האמת, לפעמים בכף עץ), ושנים שאנחנו אומרים לעצמנו, אין מצב שעוד לא הומצאה דרך יעילה יותר לעשות את זה.

אז נחשו מה? נמצאה דרך יעילה יותר לעשות את זה! כל מה שדרוש זה להחליף את המזלג העלוב בממעך פירה - והופ, גם הפרדת הבשר לפרודותיו נהייתה קלה (ומהירה!) פתאום, גם גודל פתיתי הבשר נהיה אחיד וגם הצלייה טובה יותר.

ומה עושים עם חלקי הבשר הלא מבושלים שנתקעים בחריצים? מניסיון, מכה הגונה של הממעך בדופן המחבת תפיל אותם חיש בחזרה למקומם. במקרים עיקשים אפשר גם להיעזר בכף עץ. עכשיו רק נשאר לחשוב מה תעשו עם כל הזמן הזה שהתפנה לכם פתאום, משאינכם נדרשים עוד להיות עבדים של גושי בשר טחון.

>> להשלמת החוויה, הנה כמהמתכוני בשר טחוןשאנחנו אוהבים במיוחד

מצאתם טעות לשון?