מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

כמה זמן מותר לשמור פסטה מבושלת במקרר?

פסטה יבשה היא חומר גלם שיכול להחזיק הרבה זמן בארון, אבל מרגע שמבשלים אותה - העמידות באופן טבעי יורדת, ובאופן משמעותי. אז עד מתי אתם יכולים לאכול את הפסטה שהכנתם לסוף השבוע, בלי להסתכן בכאב בטן?

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פסטה מבושלת. כמה זמן זה מחזיק במקרר?
פסטה מבושלת. כמה זמן זה מחזיק במקרר?|צילום: CSMaster, shutterstock
הקישור הועתק

פסטה מרגישה לנו כמו מאכל סופר עמיד, בטח פסטה יבשה שקונים בסופר, שאורך חיי המדף שלה עומד על קרוב לנצח. אז כן, לפני בישול היא באמת עמידה יחסית, אבל אחרי הבישול - זה כבר סיפור אחר. הסיבה היא שפסטה מבושלת כבר אינה יבשה, ולחות סופה שהיא מביאה לצמיחת עובש. אז כן, זה לוקח זמן, אבל עוד לפני צמיחת העובש מתחילים לעבור עליה תהליכים שאנחנו לא רוצים בתוך הבטן שלנו, ולכן חשוב להכיר את לוחות הזמנים.

אם כך, פסטה שקניתם טרייה בחנות (נמכרת בקירור ובעלת תוקף קצר יחסית) תחזיק מעמד במקרר הביתי בין יום לשלושה ימים. פסטה יבשה לעומת זאת, שבישלתם והכנסתם למקרר, תישמר שם כהלכה בין 3 ל-5 ימים (חשבתם יותר? גם אנחנו). באתרhealthline.comמספרים לנו שפסטה על בסיס קטניות ופסטה ללא גלוטן יחזיקו מעמד בערך אותו מספר ימים, ואילו לזניה או פסטה ברוטב - 5 ימים.

איך יודעים שפסטה כבר לא טובה לאכילה?

עוד לפני שלב העובש, אפשר להבחין שהפסטה הופכת דביקה, או לחלופין משנה את צבעה לאפרפר או לבן. גם חוש הריח יכול לעזור: אם הפסטה לא מריחה כמו פסטה משהו שם לא תקין, אפילו אם המראה לא השתנה, וכדאי לזרוק אותה לפח.

מצאתם טעות לשון?