mako
פרסומת

לא מאמינים שלא הכנו ככה קציצות עד היום

בשביל קציצות עם ירק או לביבות תפוחי אדמה פריכות ועגולות מבחוץ ומדהימות מפנים - צריך לסחוט קודם את התערובת. כולם יודעים את זה, כולם מתבאסים לעשות את זה. אז מסתבר שבכלל לא צריך, כי יש דרך כל כך הרבה יותר קלה, וכל מה היא דורשת זה מסננת פשוטה. שלא תגידו שאין חדשות טובות

mako אוכל
פורסם:
בימואלוס
בימואלוס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
הקישור הועתק

זו לא הפעם הראשונה שאנחנו מתלהבים מטיפ שמצאנו באמהות מבשלות ביחד(ועוד טיפ שעובר מדור לדור, אלה תמיד הכי טובים!) אבל הפעם מדובר בשיטה שחוסכת כל כך הרבה זמן וטרחה, שלא ברור לנו מה אנחנו יותר - שמחים על הגילוי המרעיש או עצובים על כל הזמן שבזבזנו עד היום.

אז על מה אנחנו מדברים? על אחת הפעולות ההכרחיות אך שנואות עלינו - סחיטת תפוחי האדמה (או הקישואים, או כל ירק עתיר נוזלים אחר) המגוררים כשמכינים לביבות או קציצות. אנחנו יודעים - זה שלב הכרחי, זה הסוד ללביבות ששומרות על צורתן ומקבלות מרקם פריך בחוץ מדהים בפנים, אבל למי יש סבלנות?

אז מסתבר שממש לא צריך לסחוט את כל התערובת ביחד: פרח בן חיים שיתפה בשיטה של אבא שלה, שמואל משה, שפשוט עובד עם מסננת, וסוחט עליה כל קציצה רגע לפני שהיא מגיעה למחבת.

מה עושים בדיוק?

לוקחים מסננת צפופה פשוטה ומעבירים אליה חלק מהתערובת.

בעזרת כף לוקחים כמות המתאימה ללביבה אחת, וסוחטים אותה היטב על דופן המסננת לפני שמעבירים למחבת לטיגון.

חוזרים על הפעולה וממלאים את המסננת בכל פעם שהיא מתרוקנת, עד לסיום התערובת.

זה נראה כל כך פשוט וקל, שהבטחנו לילדים להכין להם קציצות ירק עוד הערב.

עשינו לכם חשק ומחפשים מתכון? הנהמתכון נהדר ללביבות ירק

הסרטון באדיבות פרח בן חיים, הטיפ באדיבות שמואל משה

מצאתם טעות לשון?