הייתם חרוצים והכנתם כמות כפולה של קציצות, הכנסתם אותן אחרי כבוד אל תוך קופסת פלסטיק כדי לבשל אותן בעתיד, אבל כשהוצאתם את הקופסה מהמקפיא וניסיתם להוציא את הקציצות, הן יצאו בגוש אחד גדול ומבאס. ועכשיו מה, תזרקו אותם ככה לסיר של רוטב העגבניות? מצב ביש. 

קציצות בשר טחון (צילום: istockphoto)
קציצות. קופאות בלי בעיה | צילום: istockphoto

כדי למנוע מראש את הבעיה הזאת, צריך לדעת איך להקפיא כמו שצריך את תערובת הקציצות, וכן - עדיף להקפיא קציצות לא מבושלות וללא הרוטב, מאשר את המנה המוכנה. ככה עושים את זה כמו שצריך: מכינים קציצות על פי המתכון האהוב עליכם. מכינים תבנית או מגש בגודל שמתאים למקפיא שלכם ומרפדים אותו בנייר אפייה. מניחים את הקציצות שאתם רוצים להקפיא על התבנית במרווחים קטנים אחת מהשנייה ומעבירים למקפיא לשעה-שעתיים, עד שהקציצות קופאות לחלוטין. 

מעבירים את הקציצות אל שקית עם פס סגירה רב פעמי (זיפ לוק), כותבים את התאריך בו הכנתם את תערובת הקציצות ומחזירים למקפיא בלי לחשוש מהידבקות כדורי הבשר אחד לשני. 

כאשר רוצים לבשל את הקציצות, פשוט שופכים בזהירות את תוכן השקית אל תוך סיר הרוטב ומבשלים כרגיל.

 >> בשבוע שעבר הכנו בייבי תפוחי אדמה אפויים
>> לכל מתכוני הקציצות שלנו
>> נעים להכיר: סלמבוס - פחזניות קטנטנות ממולאות בקרם וניל ומצופות בקרמל