חציל הוא ירק טעים מאין כמוהו, ויש כל כך הרבה דרכים להכין אותו שזה פשוט כיף. הפעם הכנסנו אותו לתוך קציצות בקר, ממש פנימה לתערובת, וגילינו כמה עסיסיות הוא מוסיף למרקם. למעשה התוצאה הייתה עד כדי כך מוצלחת, שהיינו צריכים שייקחו מאיתנו את הסיר לפני שנחסל אותו לגמרי לבד.

קציצות בקר וחצילים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות עם חצילים. הברקה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המצרכים:
לקציצות:
1חציל, קלוף ומגורר
700 גרם בשר טחון
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
5 כפות פרורי לחם או קוואקר (שיבולת שועל)
1 ביצה

לרוטב:
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן קנולה
1 חציל, פרוס
3 שיני שום, קצוצות
1 עגבנייה, פרוסה
500 גרם עגבניות מרוסקות
כף פטרוזיליה, קצוצה
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן קנולה כ-3 דקות. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את המצרכים לפי הסדר. מבשלים על אש נמוכה, ובינתיים מכינים את הקציצות.

2. מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות ומכניסים לתוך הסיר.

3. מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

4. מגישים מעל אורז או פירה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו המבורגר צמחוני מעולה
>> והנה לחמניות בסגנון פרעצל שיפילו את הלסת שלכם לרצפה