אריכא

באריכא מגישים את הסביח הכי מפורסם בירושלים. תמיד תמצאו במקום תור כי את החצילים מטגנים כאן מיד אחרי כל הזמנה. הביצים שנכנסות לתוך הפיתה חמימות והפיתות עצמן גמישות ולא מתפרקות. עם כמות נדיבה של סלט מתקבלת מנת סביח ירושלמי ששווה לעמוד בשבילה בתור. במנה הטבעונית במקום ביצה מקבלים פטריות פורטובלו מוקפצות והתוצאה לא פחות מרשימה מהגרסה הקלאסית עם הביצה החומה.

מחיר: 23-27 שקלים לסביח בפיתה.

במקום ביצה - פטריות. לא מובן מאליו  (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
במקום ביצה - פטריות. לא מובן מאליו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

מרכז הפלאפל התימני

במקום שנראה כמו חור בקיר בסמטה ירושלמית עתיקה, עובדי דלפק מהירים מגישים את אחת ממנות הפלאפל  היותר מיוחדות בארץ. זה לא בגלל שהפלאפל מגיע עם סיפור אלף דורות, אלא בגלל שהוא נארז לתוך לחוח או לתוך ז'לביה ואם אתם אמיצים ממש, אז אפשר לקבל אותם גם בתוך מלאווח ואפילו בתוך ג'חנון. בנוסף לכדורים נכנסת לתמונה גם ביצה קשה, סלטים והכל מתובל בסגנון תימני עם תוספת נדיבה של חילבה וחריף. אם את מהמגזימנים אז אפשר להוסיף גם צ'יפס, שלא יחסר דבר.

מחיר מנה 20-30 שקלים

פלאפל בלחוח  מרכז הפלאפל התימני  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלאפל בלחוח מרכז הפלאפל התימני | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

דוויני

התפריט בדוויני מציע 2 וריאציות של מנה: סגור (בתוך פיתה) או פתוח (פיתה שהפכה לברוסקטה), אז רק תחליטו אם בא לכם אותה עם דגים (חריימה בורי, ברבוניות מטוגנות או שווארמה דגים), חגיגה בשרית (אוסובוקו, טחון טלה, אנטריקוט או סינייה) ואם אתם בקטע צמחוני, יש גם כאלה והן לא רעות בכלל (כרובית קריספית, מעורב טבעוני, עראיס פטריות או סביצ'ה כרובית). אבל הכי חשוב, לא משנה מה תבחרו, מחכה לכם במקום אווירה שמחה, צ'ייסרים ואנרגיות מרימות לגוף ולנפש.

מחיר: 35-55 שקלים למנה

דוויני (צילום: איתי נמיר, יחסי ציבור)
דוויני | צילום: איתי נמיר, יחסי ציבור

רחל בשדרה

רחל בן אלול היא אגדת כריכים ירושלמית (שכבר הספיקה לפתוח סניף גם בתל אביב) והיא אחראית על הכריכים הכי טובים בעיר הבירה, שמסתתרים הרחק מהמולת השוק. רחל מכינה לא סתם כריכים, אלא ניסים שנכנסים לתוך ג'בטה הכי גדולה שתוכלו לדמיין. היא עוברת קלייה קלה ובסוף, אחרי הר של תוספות, יש גם זילוף של רוטב ושריפה קלה עם ברנר. השילובים בין גבינות, ירקות, ממרחים ודגים מעניינים תמיד. וזה עוד לא הכל, כי לפני זמן לא רב רחל פתחה מקום נוסף שמגיש גרסה בשרית של הכריכים המופלאים שלה והוא ממוקם לא הרחק מהבוטקה המקורי עם הכריכים החלביים.

מחיר: 40-69 שקלים לכריך.

רחל בשדרה, ירושלים (צילום: ליאב רוזנפלד)
רחל בשדרה, ירושלים | צילום: ליאב רוזנפלד

הקצבייה של עופר

הקצבייה של עופר במבשרת ציון היא גם מעדנייה שווה מאוד, אבל יודעי דבר מגיעים לכאן גם בשביל הכריכים המעולים. מדובר על 10 סוגים שונים של כריכים בשריים ענקיים בתוך לחם רוסטיק עם מעדן אווז ובריסקט, 200 גרם קורנדביף, כרוב כבוש, מיונז וחרדל או עם בריסקט, קממבר וריבת בצל.

מחיר: 48 שקלים לכריך

הקצביה של עופר (צילום: תמיר שבתאי)
הקצביה של עופר | צילום: תמיר שבתאי

חלאתי

חלאתי היא המזללה האולטימטיבית של שוק מחנה יהודה ויש בה אותה האווירה והסגנון הייחודיים של השוק הכי קולינרי בארץ. ההתמחות כאן היא בחלות מפוצצות בכל טוב, אז רק תחליטו אם בא לכם שהחלה תהיה ממולאת בשכבות רבות של שניצל קריספי, חציל ושום קונפי או באסאדו מפורק עם איולי בזיליקום. בא לכם להתפרע עד הסוף? יש גם קרואסון ממולא באסאדו מפורק עם ריבת בצל שמגיע בתוך קופסה ממותגת.

מחיר 49-55 שקלים למנה.

חלאתי קרואסון אסאדו  (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
חלאתי קרואסון אסאדו | צילום: דוד מויאל, יח"צ

מחנה אסאדה

מקום נוסף באזור השוק ששווה לעצור בו לכריך טוב הוא מחנה אסאדה, שמציע כריכים בשריים מפוארים. יש מגוון וריאציות מושחתות ומנחמות בתוך לחמניות חלה מתקתקות: פלאט איירון וינאי, פלאט איירון סטייק, אסאדו מטורף, סמוקי שורט ריב, שניצל בציפוי טמפורה, צ'וריסו וסטייק חציל עבור הנמנעים מבשר.  

מחיר: 44-68 שקלים לכריך

אסאדה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אסאדה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בורקס מוסא

כבר 63 שנה שהעונג קולינרי המכונה "בורקס פינוקים" נמכר בפאתי השוק מחנה יהודה. דמיינו מאפה מבצק עלים מושלם שממולא בגבינה, ביצה קשה פרוסה, טחינה, נגיעה של חריף מתון ומלפפון חמוץ שמתחברים יחד לביס חמים ומושלם. בקיצור, מדובר במאפה מאסיבי מבצק מושלם שהוא ללא ספק אחת ממנות אוכל רחוב הכי טובות בירושלים.

מחיר: 20 שקלים.

בורקס מוסא (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
צילום: עודד קרני, mako אוכל

סטייקיית חצות

מה לא נכתב על המקום המפורסם הזה שלפי האגדה האורבנית המציא את מנת "מעורב ירושלמי". מה שהתחיל לפני 50 שנה בתור מסעדת פועלים הפך למסעדת בשר, אבל אנחנו כאן בשביל לספר על אוכל רחוב אז נתמקד בחלון הפיתות שפועל צמוד למסעדה. הפיתות שיוצאות מהחלון הזה ממולאות במעורב ירושלמי שהוא אגדה, קבב של המקצוענים ויש גם סטייק בפיתה ומעורב ירושלמי טבעוני שאם כבר לאכול כזה, אז רק כאן. החיסרון היחיד שתמצאו כאן נמצא במחיר.

מחיר: 82-102 שקלים.

סטקיית חצות (צילום: יוסף אגמי, יחסי ציבור)
סטקיית חצות | צילום: יוסף אגמי, יחסי ציבור

ארחנטו

בדוכן של לוקס סיטרונוביץ תמצאו את האמפנדס הכי טעימים בארץ.יש מבחר גרסאות של מילויים לא שגרתיים והמאפים נאפים בתנור ג'וספר שמוסיף המון טעם לכל ביס. זה יכול להיות עוף מעושן פיקנטי, צוואר טלה ותמרים, ירקות מעושנים או אסאדו זיתים וביצה קשה. כל האמפנדס מוגשים עם צ׳ימיצ׳ורי, סלסלה, חמוצים תוצרת בית וטחינה, ואם כבר הגעתם לכאן כדאי לכם גם לטעום את כריך ארגנטינאי בשם צ'יצרון.

מחיר 15-19 שקלים לאמפנדה, 42 שקלים לכריך.

ארחנטו ירושלים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
ארחנטו ירושלים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

שווארמה אקה

שווארמה אקה מיוחדת כל כך הודות לדונר מהז'אנר הטורקי שמשובץ בשומן ופיסטוקים ומוגש בתוספת תפוחי אדמה מוקפצים בשומן. את הדונר אורזים לתוך לאפה דקיקה שלפני המילוי נצמדת לשיפוד הבשר כדי לספוג קצת ממיצי הבשר. מלבד בשר עגל עסיסי, המנה מכילה גם קרם שקדים ושום (סקורדליה), "יוגורט" נענע ושום (עשוי מקשיו), חריף, עמבה, עגבנייה, בצל ומעט פטרוזיליה והתוצאה מאוד טעימה ומיוחדת.

מחיר: 56 שקלים ללאפה או 76 שקלים ללאפה בתוספת תפוח אדמה ושתייה.

דונר שווארמה אקה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
דונר שווארמה אקה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako