מסתבר שכדי לעשות שינוי, לא צריכים להפוך לצמחונים או לטבעונים, כי קיימות היא לא משחק של הכול או כלום: כל מה שצריך זה לטעום פעם אחת מנה מן הצומח ולהיחשף קצת לעולם המדהים שפספסתם עד עכשיו.

הדבר המגניב הוא שמה שהוביל אותנו לתגלית הזו הוא אהבה לכדור הארץ: בחירה במנה צמחונית היא אקט של אהבה לסביבה ושל שמירה על הכדור. היום תוכלו למצוא במרבית המסעדות מנות מן הצומח שהן לא תחליף, אלא שוס בפני עצמן: כיפיות, מיוחדות ומפוצצות בטעם. מגוון רחב של מקומות מציעים מנות מן הצומח המבוססות על מוצרים של גארדן גורמה שפותחו על ידי שפים ועבור שפים בארץ ובעולם, והכי חשוב - שהן טעימות ומדהימות. יציאה למקומות כאלה היא הזדמנות להרגיש טוב לא רק בבטן, אלא גם בראש ובלב.

אלו המנות מן הצומח הפופולריות ביותר

ארוחה צמחונית במסעדה היא פתרון מושלם ליהנות מארוחה מעולה וגם לשמור על הכדור במשך כל השנה. כשיוצאים לאכול בחוץ עם החברים או כשיושבים במסעדה עם המשפחה לא צריך להתאפשר על כלום: אפשר למצוא ארוחה שתהיה גם צמחונית וגם טעימה. אז לאן כדאי לצאת? קודם כל, מגוון של מקומות מגניבים מציעים מנות מן הצומח, ותמיד כדאי לשאול את המלצר עליהן. אבל יש כמה מנות שהתעלו מעל האחרות - ואת זה לא אנחנו אמרנו, אלא אתם.

בסקר שערך מאקו בשיתוף עם ״אפשרי גורמה צמחוני״ שאלנו אתכם מהן המנות הצמחוניות שכבר טעמתם מתוך שורה של מסעדות נבחרות, והתוצאות עשו אותנו רעבים. חודש הקיימות עדיין כאן, ולא מאוחר להתנסות בעצמכם במנת גורמה צמחונית ולהתמכר!

במקום הראשון בסקר נמצא המעורב הטבעוני של סטקיית חצות: מעורב ירושלמי טבעוני מנתחים מהצומח מוקפצים עם בצל ותיבול של חצות, שמוגש בצלחת או בפיתה טו גו.

 סטקיית חצות מעורב טבעוני (צילום: אסף קרלה)
מעורב טבעוני | צילום: אסף קרלה

למקום השני, הגיעה השווארמה הטבעונית של המקסיקני: טורטייה, שווארמה טבעונית נהדרת, מבחר ירקות טריים ורטבים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

שווארמה טבעונית (צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל)
שווארמה טבעונית | צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל

במקום השלישי נמצא ההמבורגר סנסשיונל, להיט שאי אפשר להתעלם ממנו. למי שלא מכירים, מדובר בבורגר צמחוני עסיסי וטעים בטירוף, המבוסס על 100% מרכיבים איכותיים מן הצומח ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון, גם לטבעונים. הוא מספק חווית בשר אולטימטיבית ללא פשרות בזכות צבעו הבשרי והאדמדם, המשתנה במהלך הצלייה; הריח הטוב המתפשט כמו של בשר צלוי המגיר נוזלים; ובואו לא נשכח את המרקם העסיסי. בקיצור, אם לא טעמתם עדיין - אתם חייבים לעשות זאת בדחיפות. איפה? רק תבחרו. מגוון מקומות מציעים את ההמבורגר, ביניהם אגאדיר, קפה נמרוד, קפה זליק מאנצ׳ס, שגב ופריס טקסס. 

AGADIR - ספיישל בורגר (צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל)
סנסשיונל בורגר | צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל

גם מנות בקונספטים אחרים, אגב, זכו למקום של כבוד בסקר: למשל הבייטס של מר פרצל, נקניקיות צמחוניות בעיטוף בצק חם; או מנות בכיכובה של וונה, הטונה הטבעונית החדשה שמככבת בכריך הוונה של לנדוור, בסמבוסק-פיצה הוונה של ויגוזה, וכמובן בפיצת וונה של החתול הירוק.אז כשאתם מדברים עם החברים על היציאה השבועית, לא משנה אם הווייב שלכם הוא פיצה, המבורגר או ישיבה בבית קפה - אפשר להפוך אותה לא רק לכיפית, אלא גם לטובה לכדור הארץ. גם כשיוצאים לאכול בחוץ עם המשפחה אפשר למצוא אופציה שתספק את כולם ללא יוצא מן הכלל. החלפה למנה צמחונית במסעדה באופן קבוע היא הזדמנות ליהנות מאוכל משובח בסטנדרט הגבוה ביותר - וגם לעשות שינוי אדיר לעתיד.