אנחנו חיים בעידן של אינסוף אפשרויות בכל תחום ותחום. העושר הזה הוא דבר נהדר, מכיוון שבכל יום צצות עוד הזדמנויות לחיות טוב, לעשות טוב לכדור הארץ וגם לאכול בריא מבלי להתפשר על הטעם. דוגמה לכך היא מוצרי גרדן גורמה של אסם נסטלה פרופשיונל, שפתחו בפני הסועדים הישראלים מגוון אפשרויות צמחוניות שמחליפות בהצלחה את המנות מן החי ומוגשות במסעדות מובילות בכל רחבי הארץ.

לא תמיד קל לעשות את המעבר לאורח חיים צמחוני או טבעוני. כך בדיוק נולד הרעיון הגאוני של בחירה בתחליף צמחוני שווה פעם בשבוע לפחות, כשאוכלים במסעדה. אחרי הכל, קיימות היא לא משחק של הכל או כלום: כל שינוי קטן עוזר, וכמו שמיד תראו - אפשרי גורמה צמחוני.

איך עושים את זה?

זה די פשוט: בחודש הקיימות הנוכחי, אנחנו מזמינים אתכם לשנות תפיסה ולסגל הרגל חדש. למשל, תוכלו להזמין פעם אחת בשבוע, כשאתם אוכלים בחוץ, מנה צמחונית או טבעונית במקום מנה עם מוצרים מן החי, וכך גם לעזור לכדור הארץ - וגם ליהנות ממנות טעימות.

צריכים רעיונות? המנות הבאות מבוססות על מוצרי גרדן גורמה והן גם טעימות וגם לא מכילות מוצרים מן החי. הנה כמה המלצות שוות שאתם חייבים לנסות:

המבורגר סנסשיונל

האם אפשר לצאת למסעדות ההמבורגרים המובילות בישראל וליהנות מהמבורגר עסיסי - וצמחוני? התשובה היא בהחלט כן! בלי פשרות על טעם ומרקם: הכירו את הסנסשיונל בורגר. סנסשיונל, למי שעדיין לא מכירים, הוא בורגר צמחוני עסיסי וטעים בטירוף, המבוסס על 100% מרכיבים איכותיים מן הצומח ומהווה מקור מצוין לברזל וחלבון, גם לטבעונים. הוא מספק חווית בשר אולטימטיבית ללא פשרות בזכות צבעו הבשרי והאדמדם, המשתנה במהלך הצלייה; הריח הטוב המתפשט כמו של בשר צלוי המגיר נוזלים; ובואו לא נשכח את המרקם העסיסי. בקיצור, אם לא טעמתם עדיין - אתם חייבים לעשות זאת בדחיפות.

AGADIR - ספיישל בורגר (צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל)
צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל

הסנסשיונל מורכב מקציצה צמחונית על בסיס חלבון סויה וחיטה, ומוגש לבחירתכם עם חסה, עגבנייה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ ואיולי טבעוני. התוצאה היא המבורגר עשיר ומפנק כמיטב המסורת בקרב חובבי ההמבורגרים - ועם אהבה לכדור הארץ. את ההמבורגר האדיר ואוהב הסביבה הזה תמצאו במגוון מסעדות ורשתות מובילות בווריאציות שונות ומגוונות לבחירתכם, וביניהן: אגאדיר, קפה נמרוד, מאנצ'ס, קפה זליק, אצל שגב ובמסעדת ההמבורגרים פריז טקסס.

כריך וונה ברשת לנדוור

מי לא אוהב טונה? בלנדוור הבינו את זה, ולכן השיקו ברשת לפני כשנה מוצר מהפכני וחדשני: טונה טבעונית, או בקיצור: וונה. אז גם אם ממש בא לכם טונה, תוכלו להחליף אותה במוצר הגאוני הזה ולהתפנק עם כריך טונה מן הצומח, כריך עסיסי בליווי ירקות ורוטב שרק יגרום לכם לרצות ממנו עוד.

 כריך וונה לנדוור (צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל)
צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל

בייטס של מיסטר פרצל

אוהבים נקניקיות? אתם עדיין יכולים ליהנות מהן גם בלי שהן יכללו בשר! אין על הבצק הממכר של הפרצל, והשילוב שלו עם נקניקיה צמחונית ורוטב מפנק יוצר נשנוש מספק שתמיד בא בטוב. הבייטס של מיסטר פרצל הן למעשה נקניקיות צמחוניות בעיטוף בצק שבאות חמות ושאי אפשר להפסיק לאכול.

נקנקיה צמחונית בעיטוף בצק (צילום: שי בן אפריםMr.Pretzelבייטס)
צילום: שי בן אפריםMr.Pretzelבייטס

מעורב טבעוני של סטיקיית חצות

כן, גם בסטיקייה תוכלו לבחור להחליף את המנה הבשרית במנה טבעונית טעימה לא פחות. סטיקיית חצות, מציעה מעורב ירושלמי טבעוני מנתחים מהצומח מוקפצים עם בצל ותיבול של חצות. אפשר גם בצלחת וגם בפיתה טו גו - כשמתחשק מנה עשירה, חמה ומספקת, זו אופציה מושלמת.

 סטקיית חצות מעורב טבעוני (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

פיצה וונה של החתול הירוק

החתול הירוק הוא מוסד מפורסם של פיצה טבעונית, אז ברור שגם הוא ייכנס לרשימה. המלצה הצוות היא פיצה וונה: רוטב עגבניות, גבינת קשיו, עגבניות שרי, וונה וזיתים. אופציה נהדרת נוספת היא פיצה אשקלון: רוטב עגבניות, גבינת קשיו, תירס טרי, וונה ובצל סגול. וואי, איך יש לנו חשק לפיצה!

פיצה וונה (צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל)
צילום: יחצ נסטלה פרופשיונל

סמבוסק וונה של ויגוזה בייקרי

ויגוזה היא מאפיית בוטיק חיפאית ולא פחות מגן עדן לטבעונים: כל המוצרים שבה טבעוניים, ויש גם לא מעט אופציות ללא גלוטן. ויגוזה מציעה כמה פינוקים מושלמים ללא כל מוצר מן החי: סמבוסק וונה, קציצות דגים וונה וחצ׳פורי מעורב ירושלמי.

המקסיקני

מפנטזים על שווארמה? עצמו עיניים ודמיינו שאתם אוחזים טורטייה חמה וטרייה, פותחים את הפה ונוגסים בביס מלא בטעם. עכשיו פקחו עיניים ותכירו את השווארמה הצמחונית הטעימה בטירוף של מסעדת המקסיקני: טורטייה, שווארמה צמחונית שאם לא היו אומרים לכם שהיא מן הצומח לא הייתם מבדילים, מבחר ירקות טריים ורטבים שאי אפשר לעמוד בפניהם. לנו כבר נפתח התיאבון, ולכם?

סמבוסק וונה של ויגוזה בייקרי (צילום: חן שחורי)
צילום: חן שחורי