mako
פרסומת

לאביב משודרג: איך תהפכו את עונת המעבר לטעימה יותר ואיזה רכיב סודי יעזור לכם בזה?

עונת הגשמים והקור נשמעת לכם כמו תקופה להשתבללות בפוך? אז הגיע זמן לצאת מהשמיכה. איזו פעילות גופנית תעזור לכם לחזור לפעילות, איך נשקיע בארוחות שלנו ומדוע כדאי לצרוך בטא גלוקן? כל הטיפים שיעזרו לכם להפוך את סוף החורף ותחילת האביב לזמן איכות עם עצמכם

כתבה פרסומית
makoבשיתוף קוואקר
פורסם:
קוואקר 2024
צילום: טל סיון צפורין
הקישור הועתק

בימים קצרים וגשומים כשהטמפרטורות קרות יותר רובנו יכולים להרגיש בירידת אנרגיה ולעיתים גם במצב רוח. בעוד שעבור חלקנו החורף היא עונה שצריך רק לעבור או לשרוד עד שמסירים מעילים וחוזרים לים, בארצות קרות מתייחסים אליו כהזדמנות לפריחה ומנצלים אותו היטב.

את הקצב האיטי יותר של החיים והשהייה הממושכת בבית מתברר שאפשר לאמץ לטובת השקעה בעצמנו, טיפוח של הגוף מבחוץ ומבפנים והגעה לאביב עם תחושה של התחדשות אמיתית.

קוואקר 2024
צילום: בתיה שורק

אלו ההמלצות שלנו לדברים שיכולים לעשות לכם טוב לקראת עונת המעבר

  1. הזינו את הגוף
    סוף החורף הוא הרגע המושלם לשלב ירקות שורש הגדלים מתחת לאדמה כמו שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, גזר, ארטישוק ירושלמי ועוד. ירקות השורש עשירים בסיבים וערכים תזונתיים ומושלמים לאפייה בתנור ולשילוב בנזידים. לשדרוגמרקיםותבשילים מומלץ להוסיף קוואקר לבישול, שיסמיך ויעשיר את המנה.
  2. שימרו על שגרת אימונים
    פעילות גופנית יכולה לתרום לכם להעלאת מצב הרוח בחורף. אפילו פעילות מתונה כמו הליכה יכולה לעשות הבדל בהרגשה.
    אם אתם מחפשים אימון ידידותי למקומות סגורים, תרגול יוגה או פילאטיס מומלץ במיוחד לימים בהם מזג האוויר סגרירי ואין חשק לצאת מהבית. העיקר לבחור בפעילות גופנית שאתם נהנים ממנה ויכולים להתמיד בה לאורך זמן
  3. השקיעו בארוחות שלכם
    בחורף יש לנו באופן טבעי יותר זמן להשקיע בארוחות. נצלו את סיום העונה כדי לאפות טוב יותר בבית, לשים דגש על חומרי גלם ולהכין למשפחה אוכל עשיר בסיבים תזונתיים. למשל, העשרת מתכונים עם שיבולת שועל המכילה כ-9-10% סיבים תזונתיים ונחשבת לאחד מהדגנים עם תכולת סיבים מסיסים גבוהה, ובמיוחד הסיב בטא גלוקן הידוע בסגולותיו.
    קוואקר 2024
    צילום: דניאל לילה


    את הקוואקר מומלץ לשלב בפנקייקיםוטורטיות להוסיף לקציצות, להכניס ליוגורט אושייק, או להכין ממנועוגיות.
    קוואקר 2024
    צילום: טל סיון צפורין

    שיבולת שועל נהדרות. מתכונים מומלצים נוספים תוכלו למצוא במתחם "טעים פי קוואקר" שגורם לכל ארוחה להגיע לגבהים חדשים.

    לסיכום, ​סוף החורף הוא תקופה נהדרת לשינויים קטנים ומכוונים בשגרת התזונה והתנועה ו שלכם. השקיעו בעצמכם, בחרו היטב מה לאכול, איך לחזק את עצמכם ומתי לנוע, והגיעו לאביב מוכנים לפרוח ומלאי אנרגיה.

    *הכתבה נכתבה בשיתוף דורית שאלתיאל – יערי, דיאטנית קוואקר, שטראוס

מצאתם טעות לשון?