יש הרבה דברים בישראל שגורמים לנו להתגאות: הקדמה הטכנולוגית, הנופים היפים, המגוון הקולינרי המשובח וגם – הפירות והירקות שאין כמותם בכל העולם. אחד הפירות המוצלחים והטעימים ביותר הוא ללא ספק האבוקדו הישראלי שידוע כ"סופר פוד" אמיתי. הוא מזין מאוד, טעים וכמעט תמיד אפשר להשיג אותו טרי.

מקור האבוקדו הוא במרכז אמריקה, ובארץ, הענף נהפך למסחרי ומשגשג כבר בשנות השישים, וכיום הוא מהווה כשליש מהנטיעות המקומיות. בישראל נטועים כ-140,000 דונם של אבוקדו, והיבול השנתי עומד על 240,000 טון – חצי יצוא וחצי שוק מקומי. עקב ביקושו הרב בקרב ציבור הצרכנים הישראלי, בשנים האחרונות זינק גידול האבוקדו, וגם ייצואו נמצא במגמת עלייה. הנה כמה עובדות שהופכות אותו למלך הפירות המקומי.

  • הוא אינו מכיל חומרי הדברה אגרסיביים: בניגוד לאזורי גידול אחרים בעולם, גידול האבוקדו בישראל מאופיין במעט מאוד מחלות ומזיקים. לכן, גידולו אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה כימיים חריפים. ממשק הדברת המזיקים במטעי האבוקדו בישראל מבוסס על הדברה ביולוגית הכוללת שימוש בחקרים מועילים המונעים את הופעת המזיקים.

  • ידידותי לסביבה: מגדלי האבוקדו הישראלים מפעילים שיטות ממשק מתקדמות ומדויקות, ולכן גידול האבוקדו בישראל אינו גורם לבזבוז של משאבי סביבה ואינו גורר זיהום קרקע ומי תהום. שיטות הגידול בישראל מבוססות על עקרונות חקלאות ברת קיימא.

  • פופולריות רבה בשוק העולמי: ישראל היא מעצמה של יצוא אבוקדו לאירופה. למעשה, האבוקדו הישראלי זוכה לפופולריות רבה בשוקי היבשת, בייחוד בגרמניה ובצרפת.

  • מגוון גדול של זנים: ענף האבוקדו בישראל מאופיין במגוון גדול של זנים המבשילים במועדים שונים לאורך השנה ומגודלים בהתאם לסוגי הקרקעות והאקלים באזורים השונים. מגוון זה מאפשר לספק לשוק הישראלי אבוקדו טרי ואיכותי באופן רציף לאורך מרבית חודשי השנה. בין הזנים העיקריים באזורינו: גליל, אטינגר, פינו, האס, ריד ופינקרטון.