mako

גדול יותר, מושחת יותר ומתוק יותר: שוק הקינוחים של שרונה מרקט חוזר

אירוע הקינוחים המרכזי של השנה שב בפעם השנייה ללב תל אביב עם עשרות דוכנים, יוצרות ויוצרים מוכשרים מרחבי ישראל ואינספור סיבות טובות לשבור את הדיאטה

פורסם:
שוק הקינוחים - מולאן
צילום: נתנאל ישראל
הקישור הועתק

אחרי שנתיים של טירוף, שוק הקינוחים כבר אינו זקוק לסיבות מיוחדות כדי למגנט אורחים לשרונה מרקט. ובכל זאת, נדמה שבימים האלה, הרבה יותר מתמיד, נכון יותר לבקר בדוכניו, לקבל נחמת סוכר נדרשת ולהתמסר בלב חפץ ובבטן ריקה (לפחות בהתחלה) לשחיתות ולהגזמה, לחיוך ולפנטזיה המתוקה.

השוק, שיתקיים בימים חמישי ושישי (30-31 במאי), יעמיד בשרונה מרקט הממוזג והמקורה עשרות דוכנים שבהם מיטב התוצרת הישראלית - הטובות והטובים שבאופים, המוכשרות והמוכשרים שבקונדיטורים מצפון ומדרום, מומחי שוקולד מקומיים וגאוני פטיסרי כחול-לבן, ועוד אינספור סיבות (מוצדקות) לשים בצד את הדיאטה, את ייסורי המצפון ובעיקר את רגשות האשם. מגיע לנו.

במסגרת שוק הקינוחים יפתח לראשונה פופאפ אקלרים מבית דנון בכניסה A בשרונה מרקט תחת השם'Danon Eclairs', אשר יחגוג את הקונדטוריה העולמית עם קולקציית אקלרים בהשראת התבלינים והטעמים של מטבחי העולם השונים, אותו יפעילו צוות מגמת הקונדיטוריה ותלמידי דנון. לצד האקלרים ימזגו מגוון יינות שליקב רמת הגולןהמותאמים לאלקרים בכוסות ובקבוקים.

יגיעו לפה, מצפון לדרום, יעל שרעבי ממולאן פטיסרישהחלה דרכה כמעצבת אופנה בתל אביב אשר החליטה לעבור לרמת הגולן לפתוח מאפייה, תביא טארטלט שקדים ופירות יער, פיננסייר בשלושה טעמים ופאן סוויס עם שוקולד וקרם פטיסייר, צוות האופות שלקפה ריברמקיבוץ כנרת ישיטו מנהר הירדן סינבון וסנט הונורה, תינה מבית המלביתביא מעכו העתיקה את הקינוח הצונן וטעמהמבית שאן תוסיף קרואסון מוס פירות יער, בוסטוק ומאפה לימון-מרנג.

שוק הקינוחים. סאנפלאואר
שוק הקינוחים. סאנפלאואר|צילום: סיוון רושיאנו

מאפייתסאנפלאוארהחיפאית תגביר עם מאפים יוצאי דופן כולל מאפה טירמיסו 51 עם בראוניז ושכבות טירמיסו עם קפה 51, בבנה ברד עם קרמבל שמן זית טבעוני ומילפיי קקאו מסקרפונה וריבת חלב ואילודלי קפההחיפאים יחתמו עם קנלה דה בורדו, מאפה אקזוטי עם קוקוס מנגו ופסילורה ובריוש פוגאס חמאה וסוכר.ליבי פטיסרימיקנעם תשכנע עם קינוחי קיץ וקרואסונים מדופפים, הבריושים והמרנגים שלאלה פטיסרימעמק חפר והשוקולדים והפרלינים המושקעים שלאלין שוקולדמרמת השרון.

שוק הקינוחים - פיקה
צילום: פיקה

התל אביבים יגיעו עם הלהיטים הסקנדינביים שלפיקהומוצ'י יפני עבודת יד במילויים שונים שלמוצ'יקווה.קירשיחזקו עם טארטים ועוגות ונורית ציטיאת מפייסטרי בוקסתגיע עם הלחם המנומר המפורסם, קייקפופס צבעוניים, מרשמלו דובים ועם קינוח הברד היפני קקיגורי ששבר את הרשת.

לור-אנ'ס בייקרייקרצו עוגיות אמסטרדם מוגזמות, מקרונים ומגולגלות פריכות,חן קופרמןיגיע עם עוגיות ענקיות בגודל פיצה שאפשר יהיה לקנות מהן מגש שלם או משולש בודד,קרדינליחזקו עם פרלינים מיוחדים, טבלאות שוקולד בטעמים שונים וטופי אנגלי,מנאלאסמעיל תקפוץ מהדוכן הקבוע שלה עם כנאפה אמיתית בעבודת יד ולה פרינהיגישו ספיישל קרואסון חד קרן עם קרם מסקרפונה פטל, ריבת תותים, חמצוץ וסוכריות צבעוניות שיצרו במיוחד לשוק הקינוחים.

עוגיות של חן קופרמן
צילום: דן פרץ, mako

חנות הפופ-אפ הכיפית תמיד של שרונה מרקט תקבל בחיבוק את מסעדתגורדוסבחולון, עם מילקשייק אוריאו עם שברי עוגיות אוריאו, דונאט אוריאו וקצפת, מילקשייק קנדי קראש בטעם תות עם צמר גפן מתוק, דונאט תות סוכריה על מקל וקצפת, בננה לוטי מטוגן גורדוס סטייל ועוד הפתעות שהכינו במיוחד לאירוע. יהיו גם עוגיות אמסטרדם, אלפחורס וקרואסונים מושחתים קטנים וגדולים של דורין אברהם ולינור וקסמן מ-Fat-ish פטיסרימחולון אף הן ודניאלה ניסיםתחבר את הנקודות הטעימות של אשדוד ופריז.

שוק הקינוחים - פטיש
צילום: רונן מלחן

וזה לא הכול. ממש לא. הבבקות השוקולדיות ומאפי הבוקר של אלדד שמואלי מקרית ענבים שהתחיל דרכו כשף במסעדות מובילות והלך אחרי הלב והפך לקונדיטור ואופה מנעה אפייה מקומית, ואור יוסףמקיבוץ ארז שהקונדיטוריה שלה עדיין סגורה, תביא מהעוטף תקווה מתוקה, קרמשניט קרמי וגבוה ואת קינוח האבוקדו המפורסם שלה וקינוח הפטרייה האייקוני.

שוק הקינוחים - אור יוסף
צילום: גל זהבי

שוק הקינוחים, שרונה מרקט, חמישי-שישי, 30-31 במאי

חמישי 10:00-22:00 שישי 9:00-16:00

מצאתם טעות לשון?