2 מנות, בשרי, 30 דקות זמן כולל

 

מצרכים:

סטייק טי-בון במשקל של כ-1300 גרם, מיושן היטב

4-5 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

4 גבעולי רומזין

כמה שיני שום שלמות וקלופות

 

אופן ההכנה:

המתכון הוא מאד פשוט, ההקפדה על הפרטים הקטנים היא הדבר החשוב כדי לקבל את הסטייק המושלם.

הסטייק צריך להיות מיושן דיו. בטמפרטורת החדר (מוציאים אותו מהמקרר חצי שעה לפני הצריבה). מורחים את הסטייק בשמן זית, מפזרים עליו מלח ופלפל שחור גרוס. 

מחממים מחבת גדולה וטובה עם 2-3 כפות שמן זית.

כשהמחבת חמה מאד, מניחים את הסטייק יחד עם שיני השום והרוזמרין לצידו וצורבים אותו יפה כמה דקות עד שהוא שחום ממש.

הופכים וצורבים באותה צורה את הצד השני.

מעבירים את המחבת ללהבה נמוכה מאד וממשיכים לצלות על להבה נמוכה עוד כ-4-5 דקות כל צד (תלוי בעיקר בעובי הנתח) כדי שיהיה עושי מדיום יפה.

מוציאים ונותנים לסטייק לנוח 5-10 דקות בטמפ' החדר לפני שפורסים אותו.

מגישים יחד עם השום והרוזמרין.

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>