עוגיות לחם פירות קראנצ'יות של אידלסון 10 (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות לחם פירות | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב
עוגיות לחם פירות קראנצ'יות

המצרכים:
תבנית ארוכה חד פעמית מאלומיניום
2 ביצים קטנות
90 גרם סוכר (חצי כוס פחות כף)
60 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
1/2 כפית אבקת אפייה
60 גרם אגוזי לוז
60 גרם אגוזי מלך
שלושת רבעי כוס צימוקים בהירים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הביצים, הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, עד שמתקבלת משחה חלקה.

3. מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים מעט.

4. מעבירים את כל המסה לתבנית ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

5. חותכים את העוגה לפרוסות דקות של חצי ס"מ, ומסדרים בשכבה אחת על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

6. אופים (עדיין בחום של 160 מעלות) כ-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

7. מורידים את חום התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות-לייבש עד שהעוגיות נהיות פריכות, בערך 20 דקות.

עוגיות יהלומים של אידלסון 10 (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות יהלומים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב
עוגיות יהלומים

המצרכים:
לעוגיות:
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 ביצה
270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס אגוזי לוז טחונים

לציפוי:
כוס סוכר
קערת מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה.

2. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, המלח, הווניל ואגוזי הלוז ומעבדים עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש באורך תבנית אפייה. מעבירים למקרר לייצוב לכמה שעות.

4. מכינים את הציפוי: מפזרים את הסוכר על תבנית. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מברישים אותם במעט מים ומגלגלים בסוכר כך שיעטוף אותם לחלוטין.

5. פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבה. 

עוגיות פקאן רכות של אידלסון 10 (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות פקאן | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב
עוגיות פקאן רכות

המצרכים:
לעוגיות:
30 גרם סוכר (3 כפות)
200 גרם חמאה קרה
10 גרם אבקת סוכר (כף)
10 גרם פקאן, טחונים במיקסר למשחה (אפשר לוותר)
2  חלמונים
450 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
1 כפית קינמון
150 גרם פקאן קלוי, גרוס לחתיכות גדולות

לציפוי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה ואבקת הסוכר למשחה חלקה ללא גושים.

2. מוסיפים את משחת הפקאן ומעבדים למשחה חלקה מאוד, ללא גושים.

3. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול את החלמון, ולאחר מכן את הקמח, הקינמון והפקאן הגרוס. מעבדים מעט רק עד שנוצר בצק פירורי.

4. משטחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה (נעזרים במערוך כדי שהשכבה תהיה אחידה) ומעבירים למקפיא לשעתיים.

5. מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים את הבצק מההקפאה וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות להזהבה קלה.

6. מיד בצאתן מהתנור מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר. מחכים להתקררות מוחלטת בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.

>> עוגת דבש ותפוחים חגיגית שתוציא אתכם המלכים של ארוחת ראש השנה

>> מתכונים לראש השנה

מתכוני עוף לראש השנה

מתכוני ראש השנה לילדים

מתכונים דיאטטיים לראש השנה

מתכונים של מיקי שמו לראש השנה

מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה

מתכוני דגים לראש השנה

מתכוני קינוחים לראש השנה

מתכונים: קינוחים פרווה

מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו

מתכונים של אבי לוי לראש השנה

מתכונים של אביב משה לראש השנה

מתכונים לארוחת חג זולה

מתכוני עדות לראש השנה

מתכונים טבעוניים לראש השנה

ארוחת חג שכל אחד יכול להכין

מתכונים לעוגות דבש