בראוניז אוראו וגבינה מושחתים

המצרכים (ל-9 בראוניז):

למלית גבינה:

200 גרם גבינת שמנת 30%

200 גבינת שמנת 25%

כפית תמצית או מחית וניל

שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר

 

לבראוניז:

150 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)

כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

כוס (140 גרם) קמח, מנופה

רבע כפית מלח

חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)

אופן ההכנה:

  1. מתחילים במלית: טורפים בקערה גבינות שמנת, וניל ואבקת סוכר. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ, מיישרים ומקפיאים לשעתיים.
  2. ממשיכים בבראוניז: מחמממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת באותו הגודל בנייר אפייה.
  3. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד וטורפים להאחדה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מצננים מעט. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים להאחדה. מוסיפים קמח ומלח ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה.
  4. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים. מניחים מעליה בזריזות את מלית הגבינה מהקפיא, ומעליה את המחצית הנותרת של בלילת הבראוניז. שוברים את העוגיות ומשבצים בבלילה באופן חופשי. אופים 25 דקות ומצננים לחלוטין. מצננים במקרר 4 שעות לפחות, חותכים לריבועים ומגישים.
בראוניז מושלמים (צילום: חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת)
בראוניז מושלמים | צילום: חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

>> למתכונים של חן שוקרון ב-mako

מתכונים לראש השנה

בראוניז מושלמים

המצרכים (לתבנית מרובעת 20*20 ס"מ):

שליש כוס (80 מ"ל) שמן צמחי

רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו מנופה

כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

70 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק

רבע כפית מלח

120 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ גס (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה שמן, קקאו וסוכר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, וטורפים.
  3. מוסיפים שקדים, מלח ושוקולד צ'יפס ומערבבים במרית לתערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, או עד ששולי הבראוניז יציבים, המרכז רך והחלק העליון סדוק. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים.
עוגיות פיסטוק ממכרות (צילום: חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת)
עוגיות פיסטוק ממכרות | צילום: חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

עוגיות פיסטוק ממכרות

המצרכים (ל-35 עוגיות):

200 גרם פיסטוקים טבעיים קלופים, טחונים דק

200 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

2 ביצים בגודל L

חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר, לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה פיסטוקים, שקדים וסוכר, מוסיפים ביצים ומערבבים בידיים לתערובת לחה.
  3. יוצרים כדורים קטנים בגודל אגוזי מלך, מגלגלים באבקת סוכר ומניחים במרווחים שווים בתבנית.
  4. אופים 12 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות בחלקן העליון ומזהיבות בתחתית. מצננים לחלוטין.
מתוקים שלי - כריכת הספר (צילום: חן שוקרון ואורית פניני, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת)
מתוקים שלי - כריכת הספר | צילום: חן שוקרון ואורית פניני, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

המתכונים מתוך "מתוקים שלי", הוצאת תכלת, 128 שקלים.