עוגת דבש ומרציפן בראייה מחודש, סטיילנג: עמית פרבר (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
עוגת דבש ומרציפן בראייה מחודשת. שימו לב לזילוף מלמעלה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

עוגת דבש ומרציפן בראייה מחודשת

עוגת דבש בעיצוב מיוחד והשימוש בסוכרים החומים יוצרים עוגה מתוקה ובריאה.

המרכיבים:
250 גרם מרציפן
5 ביצים
1/2 כוס סוכר (120 גרם) חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
200 גרם חמאה מומסת (או שמן קנולה)
1/2 כוס דבש

לסירופ דבש:
1 כוס דבש
3/4 כוס מים

לציפוי גלאסז' סוכר חום:
1/2 כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון מרציפן וביצים. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את הסוכרים ומקציפים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מעבדים קצרות ומוסיפים את החמאה המומסת (או השמן) ודבש, מערבלים ומעבירים לתבנית אינגלייש קייק (לא חד פעמית).

2. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. 

3. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים את הדבש והמים, ומצננים.

4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת וחמאה, מצננים. מוסיפים סוכר חום ואבקת סוכר, מערבבים ומקררים. מעבירים לשק זילוף.

5. ההרכבה: טובלים את העוגה בסירופ, מזלפים עם צנתר משונן (משונן פחוס, כזה שעושה פסים ישרים ונקרא "מסילת רכבת"), ומגישים.

>> בואו לפייסבוק שלנו

חיתוכיות גרנולה ודבש, סטיילנג: עמית פרבר (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
חיתוכיות גרנולה ודבש. תמיד כיף לנגוס בהן | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

חיתוכיות גרנולה ודבש

חטיפי אנרגיה קלילים שתמיד כיף לנגוס בהם לצד הקפה וגם לפני אימון גופני בחדר הכושר. מתאים לתבנית מלבנית בגודל 20 על 30 ס"מ (או 24 על 34 ס"מ).

המרכיבים:
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
150 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
90 גרם (1/4 כוס) דבש
300 גרם שיבולת שועל עבה וקלויה
100 גרם שיבולת שועל דקה וקלויה
70 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
100 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה
50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים, קלויים
75 גרם (1/2 כוס) צימוקים כהים
1 חלבון ביצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מביאים לרתיחה סוכר חום, שמן קנולה, מלח, תמצית וניל ודבש, מורידים מהאש ומצננים.

3. מערבבים בקערת ערבוב את כל יתרת החומרים היבשים - שיבולת שועל עבה ודקה, גרעיני דלעת, חמניות, שקדים וצימוקים, ומערבבים עם התערובת הרטובה והחמה, עד לקבלת תערובת אחידה. שימו לב שכל החומרים מהתערובת היבשה נעטפו בתערובת הרטובה. מוסיפים לבסוף את חלבון הביצה. 

4. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים עד כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. שימו לב לא לעבור את ה-20 דקות באפייה. 

5. מצננים וחותכים ל-20 מלבנים שווים (מומלץ להכניס למקפיא לחצי שעה בטרם החיתוך).

* שימו לב שבשולי התבנית גוון החיתוכיות יהיה זהוב יותר ואחרי הצינון החלק הזה יהפוך לפריך. 

* גיוונים: ניתן לשלב סוגי פירות יבשים שונים כגון: פפאיה, אננס, מנגו, קיווי, תאנים וכו'.

קוביות טופי ואגוזי פקאן, סטיילנג: עמית פרבר (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
קוביות טופי ואגוזי פקאן. לנו להן להצטנן לפני החיתוך | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

קוביות טופי ואגוזי פקאן

קוביות נפלאות המתאימות לראש השנה ונאפות ב-2 שלבים. הרעיון שלי הוא להוסיף גרידת לימון לטופי-פקאן שמקפיצות ומרעננות את העוגייה.

המרכיבים לבצק הפריך (תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ):
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
1 חלמון מביצה גדולה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח מנופה

למילוי פקאן:
300 גרם (3 כוסות) אגוזי פקאן שלמים
200 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
2 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את החמאה מדופנות הקערה. מוסיפים חלמון, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. אפשר להכין גם את הבצק במעבד מזון: מעבדים את כל המרכיבים למעט החלמון. מוסיפים לבסוף את החלמון ומערבלים בפולסים עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה, כך שהוא יבצבץ מעבר לשולי התבנית.

3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X30 ס"מ ובעובי חצי ס"מ, ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, כדי שהוא לא יתפח במהלך האפייה.

4. אופים כ-10-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומנמיכים אותו ל-160 מעלות. מצננים את הבצק. 

5. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים ומערבבים מידי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות לאחר הרתיחה עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ בתוך התערובת ורואים שהתערובת מכסה אותה בצורה אחידה). מסירים מהאש, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם עטופים בתערובת הסוכר. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומחליקים בעזרת מרית.

6. אופים שוב: אופים כ-15-18 דקות עד שתערובת הטופי מבעבעת. מצננים כ-3 שעות לפני החיתוך.

7. מחלצים את הבצק עם הטופי והפקאן מהתבנית בעזרת נייר האפייה, ובעזרת סכין ארוכה ומשוננת חותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

* גיוונים: ניתן להחליף את אגוזי הפקאן במיקס של אגוזים באותו משקל (שקדים, קשיו, אגוזי לוז ועוד). ניתן להוסיף גרידה מחצי תפוז לבצק הפריך.

* טיפ: חשוב לבשל את המלית עוד כשתי דקות אחרי הרתיחה על מנת שתתייצב ובגמר האפייה תישאר יציבה. זה יהפוך אותה להרבה יותר קלה לחיתוך.

 

קרקרים של דבש, קינמון ושקדים, סטיילנג: עמית פרבר (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
קרקרים של דבש, קינמון ושקדים. פריכים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

קרקרים של דבש, קינמון ושקדים

קרקרים פריכים שמוכרים לנו בדרךכלל בשל טעמם המלוח, מקבלים לקראת החג טוויסט מתוק – עם חידושים כמו דבש ושקדים פרוסים. מקפיאים, פורסים, אופים ומאחסנים בכלי אטום השומר על פריכותם.

ניתן כמובן לגוון בסוגי אגוזים שונים ותבלינים מגוונים, או פשוט להשאיר אותם כקרקרי דבש פריכים ללא תוספות. פשוט תבחרו.

המרכיבים (לכ-40 עוגיות):
1/2 (50 גרם) כוס סוכר
1/2 כוס (50 גרם) סוכר דמררה 
1/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
1/3 1 כוס (175 גרם) קמח 
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית (3-4 גרם) אבקת אפייה 
1/2 כוס (60 גרם) שקדים פרוסים 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים סוכר, סוכר דמררה, דבש, חמאה וחלב במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בפעם אחת את יתרת החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק.

2. מוציאים את הבצק הישר לתבנית ריבועית או מלבנית ודוחסים את הבצק פנימה. עוברים עם מערוך או מרית כדי ליישר את פני הבצק. מקפיאים כשלוש שעות.

2. פורסים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים את הבצק לקרקרים בעובי של 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות עד להזהבה מאחסנים בצנצנת כ-10 ימים.

* גיוונים: ניתן לתבל בג'ינג'ר וציפורן בנוסף לקינמון. ניתן להחליף את השקדים המולבנים באגוזי לוז שלמים.

המתכונים באדיבות מיקי שמו מקונדיטוריית Shemo.
סטיילינג: עמית פרבר

>> לכל המתכונים לראש השנה
>> כל המנות הראשונות והתוספות לראש השנה
>> כל המנות העיקריות לראש השנה
>> כל הקינוחים לראש השנה
>> כל עוגות הדבש שאתם צריכים להכין
>> אילו עוגות דבש כדאי לקנות?
>> ארוחת חג של 6 מנות מבית הדליקטסן
>> תום פרנץ מארח חברים לארוחת ראש השנה