כמו ברוב השבוע האחרון, היה יום חם, ולמרות שגם בימים חמים אני יכולה עקרונית לתקוע תבשילים או ארוחה בשרית, רציתי דווקא לתקתק משהו זריז וקל לארוחת בוקר. כן, יש ימים שקמים רעבים כמו זאבים (ראיתי שמגיבים רבים מודאגים מהקיבולת והתיאבון שלי. כולם יכולים להירגע, בדיקות הדם שלי מעידות על בריאות תקינה). באזור פרדס חנה כרכור יש כמה מקומות שווים ומגוונים לאכול בהם – אם זה בורקס, אוכל ביתי, כריכים, פיצות או סושי. בין כל המקומות ישנם גם הבוטיקים של המזווה, הבשרי (והכשר) והחלבי. לאחרונה נפתח להם עוד סניף, והפעם – בולנז'רי, שזה שם מיופייף למאפייה. שמעתי עליו דברים טובים וראיתי ברשתות החברתיות את התמונות היפות אז סטיתי מדרכי בקטנה לכיוון המתחם המסחרי אלון עין שמר. המתחם עצמו לא הכי מעורר תיאבון. הוא מסודר מדי, סטרילי מדי ושמשי מדי. אני תנו לי סמטאות מפותלות, כוכים אפלוליים או שווקים צוהלים. אבל אם פה מתחבאים להם הקרואסונים המדוברים של המזווה, אני מוכנה לחרוג מההרגלים שלי.

המקום עצמו נקי, הצוות מתוקתק ואדיב והמאפים מפתים שחבל על הזמן. קשה לבחור מתוך השפע אבל החלטתי להתביית על שני קרואסונים מלוחים (26 שקלים לכל אחד) – אחד ממולא סלט ביצים ועגבנייה והשני גבינה כחולה, ריבה, אגוזי מלך ועלים ירוקים. שניהם הגיעו עם סלטוני עגבניות שרי וירוקים.

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
מפתה, אין מה לומר | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
הומר סימפסון יאהב | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

שני הקרואסונים חוממו לפני ההגשה וכשהוגשו לי ראיתי שנשרפו. את קרואסון הביצים הגישו לי עם ה"כווייה" ואת קרואסון הגבינה הכחולה פשוט גירדו והגישו עם מה שנראה כמו פצע פעור. פחות אהבתי את הטיפול, זה קצת מרושל. כבר הייתי בגלידריות שבהן הוופל נשבר בעת התקנת המנה ופשוט הכינו לי חדש או שפיתה נקרעה בסביחייה/פלאפלייה ואף אחד לא ניסה להסתיר את זה אלא פשוט הכינו מנה חדשה כמו שצריך.

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
טעם סלט הביצים הולך לאיבוד | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
קרואסון גבינה כחולה והחתיכה החסרה | צילום: איילה כהן, אוכל טוב


בכל מקרה, קרואסון הגבינה הכחולה ניצח. החיבור בין הגבינה העוקצנית לקרואסון המתקתק היה מוצלח, והירוקים הוסיפו טריות וחמצמצות לסיפור. עם כל אהבתי, ואולי דווקא בשל אהבתי העמוקה לסלט ביצים, הקרואסון איתו אכזב. הביצים היו תפלות והיה חסר להן איזה פאנץ', אולי מלפפון מלוח ביתי או משהו שקצת ירומם פה את העסק. אם סלט ביצים הוא אנמי, באמת שאין לו ערך.

לקינוח הלכתי על קרונאט שוקולד בוטנים (16 שקלים). קרונאט היה הלהיט התורן של עולם האפייה לפני חמש שנים, והוא מתיימר לשלב בין הבצק השכבתי של הקרואסון לבין הצורה והתוספות של הדונאטס. מה עוד הם ימציאו. בכל מקרה, העיגול היה טעים, אם כי לא זכיר במיוחד. וגם הבצק לא ממש הזכיר קרואסון כי השכבות שלו היו לחות ועבות, לא דקיקות ולא פריכות. סביר. הייתי כבר מפוצצת אבל אם אני כבר פה הייתי חייבת לנסות את קרואסון הלימון עם המרנג וסוכריות הליים (16 שקלים). גם קרואסון הלימון נכווה בדרך, מה שפגם בציפוי היפה שלו ובטח גם בטעמן של הסוכריות. נתתי בו ביס סקרנות אחד ושם הפסקתי. לצערי, דווקא הקרואסון שחרך את האינסטגרם בשבועות האחרונים התברר כאכזבה המרה מכולן. טעם הקרם הרגיש מלאכותי מאוד ומתוק בצורה קיצונית. יש לי הרגשה שאף ליים או לימון לא נסחטו במהלך הכנת הקינוח הזה, וחבל.

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
קרונאט או דונאט? | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

המזווה בולנז'רי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
הסוכריות נחרכו | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

הייתי כל כך מאוכזבת מהתקיעה במזווה בולנז'רי, שמאוחר יותר, לצהריים, ארגנתי לעצמי עצירה באלחנן – תרבות לחם. מדובר במאפייה מוכרת ומוערכת שמניעה לא מעט תל אביבים מחוץ לבועה שלהם, ושם לא היו נפילות. הלחמים והמאפים של אלחנן אולי לא פוטוגניים כמו במזווה, אבל בברוסקטה אחת שאכלתי שם הושקעה יותר תשומת לב בפרטים מאשר בכל מה שדגמתי במזווה. המנה הורכבה לשלמות, הלחם נאפה לשלמות, החצילים נקלו לשלמות. וזה עוד בלי לדבר על קרואסון הכנאפה המטריף והמפורסם של אלחנן שלא יכולתי להתאפק והייתי חייבת לזלול.

אלחנן - ברוסקטה חציל בלאדי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
כל ביס מושלם | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

אני לא מיתממת, ברור שאוכלים גם עם העיניים ושאפשר להתגרות מתמונות ומתיאורים של אוכל, אבל לפעמים לא כל הנוצץ זהב - ומשהו שעל הנייר נראה מדהים מתברר כאכזבה וכהוכחה שלפעמים לא עומד מאחורי ההייפ שום דבר. לא נורא, מזל שפחות מ-10 דקות משם יש את אלחנן.

>> בשבוע שעבר תקענו בפפוש

המזווה בולנז'רי, מתחם עין שמר. טלפון: 04-6017040