אני אוהבת לחגוג, אוהבת חגים ואוהבת מסורת - אבל יותר מכל - אני אוהבת בצקים. לכן פסח זה חג טריקי בשבילי, כשהמצות התפלות ולחמניות הפסח המוזרות משתלטות על כל פינה. אבל יש מקומות שאצלם חג כל השנה: ככה זה באחד המוסדות המשפחתיים הוותיקים (והאהובים) בתל אביב, פלאפל ג'וני בנין, שממוקם ברחוב טשרניחובסקי כבר משנת 1955. לצד הפיתות הרגילות, מציעים פה פיתות ללא גלוטן כל השנה: חגיגה לצליאקים ולנמנעים מגלוטן מסיבות אלו ואחרות.

פלאפל ג'וני בנין (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
פלאפל ג'וני בנין | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

הדוכן קטן אך מתוקתק, תמונות של המייסדים ושל תל אביב בראשיתה מעטרות את הקירות, היחס חם, כמעט כמו כדורי הפלאפל. דגמתי מנת פלאפל עם פיתה ללא גלוטן (22 שקלים) וחצי מנה עם פיתה רגילה (10 שקלים), ככה רק בשביל ההשוואה (זה לפני החג. בזמן פסח המקום סגור).

פלאפל ג'וני חצי מנה (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
חצי מנה רגילה, רק בשביל ההשוואה | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

פלאפל ג'וני ללא גלוטן (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
פלאפל ג'וני בנין - מנה ללא גלוטן | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

והרי החדשות המסעירות: הפיתה ללא גלוטן לא נופלת מאחותה הגלוטנית - רכה וטרייה, טעימה ועומדת בלחץ המילוי. תחליף ללא פשרות. הכדורים חמים חמים, מהזן הצהוב והקראנצ'י, מתובלים וטעימים ממש. את כל הסלטים והממרחים (חוץ מהחומוס והעמבה) מכינים פה במקום ומרגישים את זה. סוף סוף פלאפלייה שמגישה חמוצים ביתיים – כבוד! גם הטחינה, החריף האדום והעמבה במילוי עצמי פצצתיים, כשגולת הכותרת היא הצ'יפס, פרוסות עבות של תפוח אדמה רך בציפוי בלילה עבה, פריכה ושמנונית, בקטע הכי טוב שיכול להיות (הצ'יפס, לצערם של הצליאקים הרבים שפוקדים את המקום, דווקא מכיל גלוטן בבלילה).

זהו מקום עם ותק ולב, שמכבד את הלקוחות שלו ונותן להם אוכל טעים וטרי, לגמרי מצדיק את התורים ואת הלקוחות הנאמנים שחוזרים מדי שבוע לחטוף מנה הגונה (או מנה וחצי).

פלאפל ג'וני בנין טשרניחובסקי (צילום: איילה כהן, אוכל טוב)
פלאפל ג'וני בנין טשרניחובסקי | צילום: איילה כהן, אוכל טוב

פלאפל ג'וני בנין (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פלאפל ג'וני בנין | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

4.jpg (468×94)

פלאפל בנין ג'וני. טשרניחובסקי 2. טלפון: 03-5255434. שעות פעילות: א'-ה' 9:30-19:30, ו' 9:30 עד שעתיים לפני כניסת השבת. כשר