mako
פרסומת

הבורקס של אבא

בדוכן הקטן על צ'לנוב הבורקס נשאר עממי ופשוט, ואפילו שמולו נפתחה קונדיטוריה נוצצת וקם מתחם בנייני יוקרה, גם המחירים נשארו עממיים. עכשיו רק נשאר להחליט מה לקחת

ניצן לנגר
אוכל טוב, mako
פורסם:
הבורקס של אבא בצ'לנוב
הבורקס של אבא בצ'לנוב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הקישור הועתק

בורקס אמור להיות מאכל רחוב עממי פשוט, צנוע וזול, אבל איכשהו בכמה דוכנים (לא נציין שמות) המחיר שלו מתקרב כבר לשלושים שקלים. זה תמחור מוגזם, ואם קצת מתרחקים מהמוקדים של תיירות פודיז, מגלים שיש מקומות ששמרו על שפיות דעתם.

הדוכן של הבורקס של אבא עבר מתיחת פנים קלה מאז הפעם האחרונה שעברתי לידו. רחוב צ'לנוב מאז התחדש גם בבנייני יוקרה ובמאפייה מפונפנת ומדוברת של אלון שבו, אולי הדברים קשורים זה לזה. בכל אופן, למרות השלט השחור החדש ולוח הגיר, האווירה במקום נשארה צנועה ולא בוצעו שינויים דרמטיים בתפריט.

הבורקס של אבא
הבורקס של אבא | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
בויוס זה הסיפור
בויוס זה הסיפור | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
אבל לא רק בויוס
אבל לא רק בויוס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פרסומת

גולת הכותרת של המקום היא הבויוס - שבלולים מבצק עלים במילויים שונים, שמגיעים בשני גדלים. מהגדולים לקחנו בויוס במילוי פטריות ובצל (12 שקלים), מהקטנים לקחנו שלושה: תפוח אדמה, גבינה ותרד (12 שקלים ל-3 מאפים) ובנוסף בורקיטס אחד (4 שקלים). רק אחר כך, כשראינו את האחרים זוללים במכונית שלהם או בעמידה ליד הדוכן הבנו שעשינו טעות איומה ולא הוספנו ביצה קשה וקצת אריסה חריפה. לא נורא, פעם הבאה.

יש גם תוספות ושדרוגים
יש גם תוספות ושדרוגים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הבויוס הקטנים והגדולים פריכים במידה דומה, אבל המילוי מורגש יותר באלה הגדולים. הקיפולים יוצרים שכבה עבה מדי של בצק ולא בכל ביס נכנס מילוי, שזב קצת חבל. חוץ מזה, קשה להתלונן על בורקס במחיר כזה בתל אביב. המילוי של הבורקיטס יותר מורגש, ולהפתעתנו הכי נהנינו דווקא מהתרד (ולא מהתפודים כמו בדרך כלל). בפעם הבאה נעשה את כל הטקס כמו שצריך עם התוספות ועם כוסית איירן.

הבורקס של אבא. צ'לנוב 23, תל אביב.