במתחם שרונה בתל אביב לא חסרות מסעדות, מזללות ובוטיקים שמציעים מעדנים ממטבחי העולם, ולמרות שאני אוהבת להתנסות, הפעם הלכתי על הבית - אוכל ישראלי טרי ובריא. על חומוס נחמן מזיכרון יעקב שמעתי לא מעט, כך שהייתי חייבת לנסות את החומוס ואת מנת הדגל של הסניף החדש בשרונה (על חורבות הסניף הצפוני של אבו חסן שנסגר במפתיע ובמקומו נפתח סניף של אבו שוקרי) - שאוויש - מאפה בצק דק ופריך שלתוכו אפשר להכניס את כל התפריט בערך - מפלאפל או סביח ועד שורטריב מפורק או קציצות עסיסיות.

חומוס נחמן שרונה מרקט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בערב לאנשים פחות מתחשק חומוס | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הידידה ואני החלטנו ללכת על מנת חומוס קומפלט עם חציל, מטבוחה וביצה (35 שקלים) וסביח שאוויש (30 שקלים). למרות שהיה מדובר בשעת ערב והיינו היחידות במקום, עברו לא מעט דקות עד שהמנות הונחו על שולחננו. אני תמיד אומרת שבשביל אוכל טוב שווה לחכות בסבלנות, אבל הפעם זה לא היה המקרה לצערי.

חומוס נחמן שרונה מרקט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כמעט כל המקום עמד לרשותנו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מכיוון שהזמנו שתי מנות שמורכבות מחומרי גלם דומים, היה מעניין לראות את הטיפול שעברו. החומוס-קומפלט נעדר ביצה למרבה ההפתעה. מעל החומוס הונחו בנדיבות חתיכות גסות של חציל מטוגן, מטבוחה, גרגירים וטחינה, ולצדו תלולית כרוב לבן חמצמץ ועוד מטבוחה וטחינה. בהתחלה טעמתי מהחומוס - משחה סבירה עם מרקם חלק ונעים אבל טעם די תפל. קיוויתי שהמטבוחה תפלפל את המצב, והתאכזבתי קשות.

המטבוחה גם היא הייתה תפלה, ללא צל של רמז לחריפות או עוקצנות. החציל נפרס עבה מדי, כך שבמרכזו היה עדיין מעט קשה. סוג של מנה שאוכלים כדי לשבוע, לא כדי ליהנות, וחבל כל כך כי כל החומרים הנכונים נמצאים שם. אבל נדרשת כאן הכנה יותר יצירתית ואמיצה, כזו שלא חוששת מטעמים עזים.

חומוס נחמן - חומוס קומפלט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מרקם מצוין, הטעם פחות | צילום: איילה כהן, mako אוכל

עברנו לשאוויש, ופה הביצה הופיעה פעמיים - פעם אחת בתוך הבצק ופעם לצדו. אולי זו הביצה שנעלמה ממנת החומוס. גם כאן קיבלנו את תלולית הכרוב והמטבוחה. הבצק אכן פריך, דק וטעים, ממולא במטבוחה (אותה אחת שהופיעה במערכה הראשונה), ביצה, חציל וטחינה. איך אמורים לאכול אותו? תעלומה. ניסינו בידיים, אבל המילוי נשפך על המגש, ניסינו לחתוך כמו בנות תרבות עם סכין ומזלג, וגם זו הייתה תאונה.

המראה לא היה מלבב, אבל הטעם אפילו פחות. כלומר, לא שהטעם לא טוב, אלא פשוט שאין אותו. ולא שמדובר בטעמים מעודנים, כאן זה לא מטבח נזירי של בודהיסטים. אוכל רחוב ישראלי אמור לבעוט לך בפרצוף עם החריפות, החמיצות והעוקצנות הממזרית שלו. אני לא יודעת מה קורה בזיכרון אבל כאן בשרונה כנראה אנשי נחמן מפחדים מעצמם ומנסים לקלוע לטעם של כולם, ובסוף מה שיוצא זה אוכל בלי טעם. ואם לאוכל אין טעם, אז איזה טעם יש לחיים.

חומוס נחמן - שאוויש (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
איך אמורים לאכול את זה? | צילום: איילה כהן, mako אוכל

חומוס נחמן בשרונה מרקט, רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב, טלפון: 03-6524447