המכולת של האחים (אסף יותם דוקטור) הפכה למכולת אמיתית, כלומר, סוג של. נתחיל מההתחלה: בימי הקורונה האחים הפעילו את מיזם המכולת המקוונת שלהם -  האחים בעצם תיווכו בין היצרנים והספקים שלהם ללקוחות, ומי שרצה הזמין חבילות של ירקות, ביצים, דגים בכבישה ביתית, אוכל מוכן שרק שצריך לחמם, סלטים, ממרחים ועוד. אותה מכולת קיבלה מעון פיזי עכשיו, בתוך מתחם המסעדה בבית ציוני אמריקה (ובמדרכה ממול נמצאת מסעדת דוק של הדוקטורים). 

כל הדליקטסים עדיין פה, והם גם קיבלו כמה חיזוקים בדמות מצרי מזווה ביניהם שמן זית שנמכר ישירות מחבית פלדה לבקבוקי זכוכית רב פעמיים, כלי קרמיקה, מבחר משקאות אלכוהוליים בוטיקיים בייצור מקומי בלבד, סבונים טבעיים, תיקי בד, סלים ושלל פרחים ועשבים מיובשים. כל אלה יפים ומפתים ללא ספק, אבל המקררים הם החגיגה האמיתית.

המקרר של מכולת האחים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
המקרר של מכולת האחים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

מלבד לשפע מוצרים להצטייד בהם הביתה כמו ריבות, גבינות, חמאה של דוק, דגים כבושים של אייבי, סלטים של האחים ועוד ועוד, מציעים גם כריכים שמוכנים מחומרי הגלם שיש במכולת. לקחנו כריך פסטרמה (21.90 שקלים. באופן יחסי לכריכים תל אביביים זה לא מחיר גבוה) שהוא מין טייק אוף ארטיזנלי על כריך מכולת של פעם - פסטרמה, חמוצים, חומוס וכרוב סגול. הלחמנייה מגיעה ממאפיית הצבי מבני ברק, ושאר רכיבי הכריך מיוצרים על ידי המסעדה, כולל כמובן פסטרמה הודו מושרית בדיבס בעישון קל וכל אחד טעים וטוב בפני עצמו. הבעיה היחידה היא שהכריך יושב במקרר ולאכול לחמנייה קרה זה לא כיף במיוחד. הכל גם מרגיש קצת מלוח מדי והקור בוודאי לא עוזר לזה. 

לא רק כריכים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
לא רק כריכים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
כריך פסטרמה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כריך פסטרמה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
כריך מעקודה וחומוס (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כריך מעקודה וחומוס | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אותו דבר קרה לנו עם כריך המעקודה והחומוס (18.90 שקלים). הפשטידה טעימה, החריף מדויק, היא כיפית בתוך לחם, אבל אם רק היו מתקינים לנו את הכריך במעמד ההזמנה והפשטידה והלחמנייה היו בטמפרטורת חדר - זה היה עושה את כל ההבדל. המכולת נמצאת בתוך חלל של מסעדה, זה לא שאין את הכלים או האפשרות לעשות זאת, זאת נראית על פניו כאופרציה ממשית. ואם לא להכין על המקום - אז לפחות להכין לכריכים מדף פחות מקורר. 

הכריך האחרון שדגמנו היה כריך גרבדלקס (21.90), שבניגוד ללחמנייה מגיע בתוך שתי פרוסות חלה (מאפיית הצבי). בתוך הכריך שמים עלי רשאד חריפים שפותחים את הנחיריים, צנוניות לקראנץ', והוא כנראה הכריך שהכי אהבנו, אולי בזכות הפתעת הרשאד הנעימה. קחו בחשבון שאין דבר כזה להיכנס, לקנות כריך ולצאת משם רק איתו, הפיתוי גדול מדי (כן, אנחנו מדברים עלייך עוגת רוגלך). כמו כן נשאלת שאלה חשובה: למה להסתפק בכריך קר ולא לשבת במסעדת האחים ולאכול צהריים אם גם ככה עוברים דרכה בדרך למכולת?

>> בשבוע שעבר תקענו שווארמה של אבי לוי בירושלים

האחים. אבן גבירול 26, תל-אביב. 03-6917171