קיבוץ עינת נודע בעיקר בזכות 2 דברים: בית העלמין החילוני והפסטורלי והחומוסייה של איתי גולן, "החומוס של ג'ינג'י". החומוסייה הזאת הפכה כבר מזמן ליעד מבוקש של חובבי חומוס מושבעים יותר או פחות ומתברגת כמעט לכל כתבה ורשימה של חומוסיות פופולריות ברחבי הארץ. לחומוסייה בקיבוץ עינת לא יצא לי להגיע, אבל לסניף החדש ברחוב יהודה הלוי דאגתי להגיע בשעת בוקר לא מאוד מוקדמת.

החומוס של ג'ינג'י הגיע לתל אביב (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
החומוס של ג'ינג'י הגיע לתל אביב | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

החומוסייה החדשה מלאה במוטיבים כתומים, כיאה לגאוות הג'ינג'ים. יש עמדת תוספות נוחה ומצוחצחת, מקרר משקאות, ומלבד לחלל הישיבה המרווח בכניסה ישנה גם חצר אחורית. התפריט מציע חומוס קלאסי, חומוס גרגירים עם טחינה, חומוס פול, משולש, מסבחה ומנת ספורטאים, כולן ב-33 שקלים. מנת ילדים עולה 26 שקלים. תוספת ביצה תעלה עוד 4 שקלים, ואם תרצו מנה עסקית: חומוס, שתייה ותוספת שלושה כדורי פלאפל, תשלמו כבר 50 שקלים. השירות הלבבי נעים, עובדי המקום קשובים, אדיבים ונדיבים, מציעים תוספת חומוס על חשבון הבית לכל מי שסיים לאכול, מחמיאים לכולם, מציינים שוב ושוב ש"זאת זכות" ומודים לסועדים לקיומם. מצד אחד זה חביב ונעים וגם חלק מהגימיק של המקום, מצד שני אחרי כמה וכמה פעמים זה כבר עלול להפוך למעט מכביד, בטח לאנשים שתוקעים עכשיו מנת חומוס. 

החומוס של ג'ינג'י. משולש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
החומוס של ג'ינג'י. משולש | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
החומוס של ג'ינג'י. פלאפל ירוק טעים ופריך (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
החומוס של ג'ינג'י. פלאפל ירוק טעים ופריך | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הזמנו עסקית: חומוס גרגירים עם טחינה ותוספת ביצה, פחית שתייה ו-3 כדורי פלאפל ב-54 שקלים. זול או משתלם במיוחד זה לא, אבל להגנתו של הג'ינג'י יש בכל זאת לציין שהמנה משביעה מאוד, וכל מי שיישאר רעב יקבל תוספת ללא תשלום נוסף. בכל מקרה, המנה עצמה טובה: חומוס חם בסגנון תבשילי בעל טעמים עדינים. הכל מוגש חם עם הרבה שמן זית והגרגירים רכים רכים, ככה שחובבי ז'אנר ההגשה החמה יחגגו פה (אתם יודעים מי אתם). אפילו שבאופן אישי תמיד אעדיף את הז'אנר החמצמץ והעשבוני, עדיין נהניתי מהחומוס הקטיפתי אך התקשיתי לסיים את המנה הגדולה.

במנת המשולש שהזמנו (37 שקלים כולל ביצה) נהנינו ממשחת החומוס במיוחד, שהרוויחה מתוספת מיץ הלימון ממנו מזגנו בנדיבות. הפול והמסבחה היו טובים, אבל כנראה שבפעם הבאה נזמין רק חומוס חלק, בתוספת גרגירים מקסימום. גם כדורי הפלאפל היו מאוד טעימים, בעיקר למי שמעדיף את הירוקים על הצהבהבים: טעם חזק וטוב של עשבי תיבול, ציפוי פריך מאוד. כיף לנגב איתם.

אם לסכם, נראה שהמקום גורר לא מעט סקרנים, ביניהם כמונו - כאלה שלא הזדמנו לקיבוץ אבל שמעו רבות על המקום ומעוניינים לטעום - וכך כשיצאנו מהמקום שמענו 2 צמדים גברים שצועדים לשם ממלמלים "זאת זכות" ומחקים את תנועת החיבוק של הג'ינג'י שכבר צבר עדת מעריצים. רק חומוסייה עם כזה גב חזק של סועדים יכולה להרשות לעצמה להגר לעיר הגדולה ולמכור עסקית ב-50 שקלים לא כולל תוספת ביצה. 

החומוס של ג'ינג'י. מי שנשאר רעב מקבל תוספת (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
החומוס של ג'ינג'י. מי שנשאר רעב מקבל תוספת על חשבון הבית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

החומוס של ג'ינג'י. יהודה הלוי 39, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 09:00-16:00, שישי מ-9:00 ועד שנגמר