מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סביח אריכא: נדיבות, אדיבות וחצילים נהדרים

בלי יותר מדי רעש, סביח אריכא הירושלמי הגיע לעיר הגדולה! הסניף החדש גדול, מרווח, עוד לא מספיק ממוזג אומנם, אבל יש פה יופי של פיתה, ואת אחת ממנות הסביח הטובות שאפשר כרגע למצוא בתל אביב (ולא רק כי חלק מהמתחרים בשיפוצים)

ניצן לנגר
אוכל טוב, mako
פורסם:
המנה הטבעונית
המנה הטבעונית|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
הקישור הועתק

סביח אריכא בירושלים נחשב לאחד הטובים בעיר הבירה, ובכלל. תמצאו בדוכן הירושלמי הקטן תור בשעות העומס, ולא מעט סיורי פודיז וטיולים קולינריים כאלה ואחרים יתעכבו שם לטעימה מקומית להעיף קצת לתיירים את הראש.

אותו סביח מגיע עכשיו לתל אביב, שבואו נודה - סביח לא חסר לה ולא חסר בה - אבל אף פעם לא כואב להגדיל את המגוון או להוסיף שורה בוולט. אריכא התל אביבי ממוקם בפינת הרצל/לילינבלום, מול הרצל 16, כולל חלל פנימי שבינתיים לא ממוזג מספיק בשביל הקיץ הישראלי האלים, מספר שולחנות מוצלים בחוץ וכמובן שגם מוכן וערוך כבר למשלוחים. הוויטרינה מצוחצחת, מתוקתקת ומזמינה, ולא תראו שם מסננת שנחים בה חצילים עייפים פושרים סמרטוטיים. במקום מוכרים גם מגוון מוצרי אריכא HOME שכוללים חמוצים, עמבה, טחינה מתובלת, ריבת חצילים ועוד, ויש ערימה של חמוצים שכל אחד יכול להתכבד בה, רק חבל שכל חמוץ וחצי ארוז לבדו בפלסטיק.

הגיעה תגבורת מירושלים
הגיעה תגבורת מירושלים|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
מלבד למנות בפיתה/צלחת ניתן גם לרכוש הביתה מגוון מע
מלבד למנות בפיתה/צלחת ניתן גם לרכוש הביתה מגוון מעדנים|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ולעניין האוכל: נדגמו מנתסביח אורגינל (23 שקלים), מנתסביח בצלחת (32 שקלים)ומנת טבעון (27 שקלים), שזה סביח ללא ביצה, אלא עם פטריות פורטבלו מוקפצות במקום. זה גם בדיוק המקום והזמן לציין את ערך הטריות - כמו החצילים, גם הפטריות עולות למחבת רק ברגע ההזמנה. נכון שזה לא אוכל פרשי, אלא מרכיב שמנוני, אבל גם לזמן עלייתו לטיגון יש משמעות גדולה, וזה יתרון בולט ומורגש באריכא.

סביח ירושלמי
סביח ירושלמי|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הפיתות טובות - גמישות, רכות, לחות במידה מדויקת. החומוס, הטחינה ושאר הממרחים טובים, אבל העיקר, וזה מה שהכי חשוב במנת סביח הגונה אם תשאלו אותנו - יש פה טיפול חכם ורגיש בירקות: החצילים, לב המנה, מטוגנים כמו שצריך; הם דקים, מתקתקים, לא מלוחים מדי ומגיעים לגוון שיזוף מצוין. גם בגזרת הירקות הטריים מקפידים על קיצוץ אסתטי, אלגנטי וביחד כל המרכיבים מונחים בפיתה בצורה שמשלבת את כולם יחד לביס מעולה שכולל גם את הרכות של הפיתה, גם את החצילים והביצה החומה שנותנים את העומק החום לסיפור וגם קראנץ' טוב של ירקות.

פרסומת
וככה מגישים באריכא סביח בצלחת
וככה מגישים באריכא סביח בצלחת|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
במקום ביצה - פטריות. לא מובן מאליו
במקום ביצה - פטריות. לא מובן מאליו|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

האופציה הטבעונית אומנם לוקחת את הפיתה לאזור מעט אחר, בגלל היעדר הטעם החיוני של הביצה החומה, אבל עדיין - ניכר שהייתה פה מחשבה יפה על הלקוחות שלא מוותרים על מנת סביח אפילו שהם לא צורכים יותר ביצים קשות, ועושים כאן מאמץ ראוי ויפה להעניק חוויה נוספת, ולא רק להשמיט ביצה. בקיצור, יש בתל אביב עוד מתחרה לפיתה שווה, וזה לא קשור בכלל לשיפוצים של סביח טשרניחובסקי.

אריכא. הרצל 15, תל אביב. טלפון: 058-6730752. כשר

מנת סביח בצלחת
מנת סביח בצלחת|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako