מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

יאפא כנאפה דיזנגוף: עדיין הכנאפה הכי טובה במרכז

שלוש שנים וחצי אחרי שנפתחה ביפו והעמידה בתור חובבי מתוק מכל קצוות הארץ, יאפא כנאפה רק השתכללה: חוץ מכנאפה מעולה, בקלוואה חלומית וגלידת עיזים טורקית - עכשיו המציאו פה גם קראנץ' פיסטוק שהוא כנראה הכי טוב שטעמנו

ניצן לנגר
אוכל טוב, mako
פורסם:
עדיין הכנאפה הכי טובה במרכז
יאפא כנאפה דיזנגוף: עדיין הכנאפה הכי טובה במרכז|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
הקישור הועתק

פרח אבו ניג׳ם ושחאדה אבו שאחדה, צמד החברים מאחורי אימפריית הכנאפה היפואית הצעירה, התרחבו עם עוד סניף ליאפא כנאפה, המקום שהיה היכל סגידה לפיסטוק עוד לפני טרלול הפיסטוק שהשתלט על כל חלקת קינוחים בארץ. הסניף החדש ממוקם ברחוב דיזנגוף בתל אביב ומציע כנאפה טרייה שמכינים על המקום, בקלוואה פריכה עשירה בפיסטוק ואגוזים, כדורי עוואמה חמים נוטפי סירופ מתקתק, עוגת טרס לצ׳ס, מגוון קינוחים טורקיים מסורתיים בעבודת יד וארטיק פיסטוק. לשתייה חמה מוגש קפה שחור עם הל ותה טורקי.

יאפא כנאפה דיזנגוף
יאפא כנאפה דיזנגוף|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
פיסטוק קראנץ' שמכינים במקום
פיסטוק קראנץ' שמכינים במקום|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

ראשית, טעמנו את הכנאפה המהוללת של המקום(22 שקלים+6 שקלים תוספת גלידה), ושמחנו לגלות שהיא עדיין נהדרת: מגש אישי קטן לוהט שעולה לאש עם ההזמנה עם שיערות קדאיף וחמאה מזוקקת, גבינת בקר שנמסה והתבשלה, מוגשת עם תלולית פיסטוק טחון נדיבה וגלידת שמנת עיזים טורקית מעל,לאיזון המתיקות. הכל נמתח, נימוח, עם קראנץ' קדאיף כיפי. פשוט תענוג שאיכשהו מרגיש קליל יותר ממנות כנאפה אחרות בזכות האיזון בין כמות הקדאיף והגלידה הקרירה והעיזית- ועדיין - לסיים לבד מנה כזאת? אולי אם מגיעים מאוד רעבים.

הוויטרינה ביאפא כנאפה בדיזנגוף
הוויטרינה ביאפא כנאפה בדיזנגוף|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
פרסומת
הכנה על המקום
הכנה על המקום|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

עוד טעמנו הבקלוואה הטורקית (22 שקלים+6 שקלים תוספת גלידה) שמכינים במקום. מנה עתירת אגוזים, בעיקר פיסטוק - גם קלוי וגם טרי - ופריכות נפלאה. את הבקלוואה פותחים כמו כריך ולתוכה מכניסים פרוסת גלידת שמנת עיזים, ולמרות שהבקלאווה האהובה עלינו נמצאת בצפון הארץ (נצרת), הבקלאווה הזאת נותנת לה פייט רציני.

אחרון חביב ולהיט מסתמן הוא ארטיק הפיסטוק שמייצרים פה (20 שקלים). טעם הפיסטוק מובחן ומורגש בכל ביס, גם בגלידה וגם בציפוי, שעשיר בפיסטוקים קלויים משובצים בשוקולד הלבן. הגלידה עצמה בגוון פיסטוקי חף מחומרי צבע או טעם מלאכותיים וזאת המנה היחידה שהצלחנו לסיים. בתוך הארטיק יש ליבת פיסטוק נוספת ומפתיעה ולא מפתיע שרוב הקהל במקום היו בני נוער נלהבים שאכלו את הכנאפה בתוספת ארטיק.

פרסומת
יאפא כנאפה בדיזנגוף
יאפא כנאפה בדיזנגוף|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
יאפא כנאפה דיזנגוף. כנאפה פשוט מעולה
יאפא כנאפה דיזנגוף. כנאפה פשוט מעולה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
פיסטוק קראנץ' של יאפא כנאפה
פיסטוק קראנץ' של יאפא כנאפה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

יאפא כנאפה. דיזנגוף 175, תל אביב יפו. שבת - רביעי 11:00-00:30; חמישי 11:00-1:00; שישי 10:00-12:30, 13:30-1:00

מצאתם טעות לשון?