לפני כשלוש שנים נפל דבר: דודי ושולי פליישר הודיעו כי הם סוגרים את הכריכייה המיתולוגית "איציק ורותי" אחרי יותר מ-60 שנות פעילות. דודי הוא בנם של איציק ורותי, ובשותפות עם אשתו שולי, הם הפעילו את המקום במסירות אחרי לכתם של איציק ורותי ב-20 השנים האחרונות שלו ובימי הקורונה - תחת חוסר הוודאות של אותם ימים - הם החליטו לסגור ותלו שלט על שער החנות שנחתם כך: "החנות תהיה סגורה עד להודעה חדשה. נקווה לזמנים טובים יותר". ובכן, הזמנים המעט יותר טובים הגיעו. 

לכל מי שדאג: שולי ודודי פה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
לכל מי שדאג: שולי ודודי פה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כעת, בספטמבר 2023 ובתזמון מושלם עם ילדים ובני נוער שחוזרים לבתי הספר, גם הכריך הכי מפורסם בתל אביב, זה שכיכב בכל רשימה והמלצה וצבר עדת מכורים חוזר לחיים. המקום החדש התמקם בפרישמן, ממש קרוב לסביח פרישמן והוא יותר גדול מהדוכן הקטנטן בשינקין. עמדת סלטים וירקות טריים, סירי תבשילים, תפריט ועמדת גזוז כמובן, הכל שם. בחוץ אף יש מקומות ישיבה מסודרים למי שדווקא לא חוטפים את הכריך לדרך ורוצים לשבת ולהתענג. לכל מי שדאג - דודי ושולי כאן - ומדי פעם הם יוצאים מהמטבח, עוזרים בהגשה ובאריזות ובעיקר מקבלים את פניהם של לקוחות קבועים רבים מהעבר שמגיעים למקום, וקשה שלא להתרגש איתם לנוכח המעמד. 

כריך סלט ביצים בהכנה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך סלט ביצים בהכנה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
בימי רביעי יש גם תבשיל ספיישל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
בימי רביעי יש גם תבשיל ספיישל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לקחנו חלק מהלהיטים הקבועים, את כולם בגרסה המוקטנת (דבר שהתחרטנו עליו כמובן ברגע שהכריכים נגמרו).  ראשון הוא הפייבוריט האישי שלי - סלט קישואים (21 שקלים לכריך קטן) בלחמניית שומשום. זה כריך שאם הייתי אוכלת כל יום בהפסקת 10 - הייתי מאושרת: ביצים, קישוא (או זוקיני) שחום וטוב, מלא בצל מטוגן, מלא שמיר ומיונז. אל הממרח העשיר נוספות פרוסות מלפפון, עגבנייה ומלפפון חמוץ ובכל ביס, סליחה על הקלישאתיות, מרגישים את האכפתיות. זה כריך שמכינים למישהו שאוהבים, שרוצים להזין ולשמח. ומצליחים. 

גם כריך האומפטי טומטי (21 שקלים לכריך קטן) היה נפלא: תבשיל ביצים מקושקות עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה וגם פה הרבה בצל מקורמל. הכריך הזה הוא הגרסה הצמחונית לכריך הביצים והקבנוס והוא עומד בתואר בכבוד גדול. ניכר שלא התעצלו ולא חיפפו, אלא קירמלו את כל הרכיבים של הכריך בסבלנות. הלחמנייה הפשוטה מחזיקה הכל כמו שצריך וכל ביס כאן כיפי וטעים. 

איציק ורותי. עכשיו בפרישמן (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
איציק ורותי. עכשיו בפרישמן | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
כריך אומפטי טומטי מבפנים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך אומפטי טומטי מבפנים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
כריך סלט ביצים מבפנים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך סלט ביצים מבפנים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

סיימנו עם כריך סלט ביצים (21 שקלים לכריך קטן) בלחמניית פרג ויצאנו שבעים ועם הבל פה בצלי ומתקתק. החדשות הטובות הן שהכריך עדיין טעים מאוד, עדיין יש גזוז בטעמים, ונכון לעכשיו לפחות - השירות מצוין והאווירה נעימה. החדשות הפחות טובות הן שעכשיו כשהתפריט הוא "במחירי תל אביב" (טווח מחירים של 21-34 שקלים לכריך גדול/קטן) - משהו מהקסם המוכר והאהוב של המקום הולך מעט לאיבוד. יהיה מעניין אם יהפוך גם במיקום החדש שלו לאהוב השכנים. איזה כיף לכל התלמידים שגרים קרוב.

איציק ורותי. פרישמן 42, תל אביב