הסניף החדש ביותר של בבקה בייקרי הוא כבר מספר 5 בתל אביב. האחיות קורל ושיר גורן, שהתחילו עם מאפייה באזור צהלה ששמה הלך לפניה, הרבה בזכות לחמניות פרעצל משגעות וממכרות, לשמחתנו לא מפסיקות להתחדש ולהתרענן וכעת פתחו בייבי נוסף - בבקה בייקרי בצפון דיזנגוף (כן, סניף שני על דיזנגוף. בכל זאת, אחד הרחובות הארוכים בתל אביב).

בבקה. סניף חדש בדיזנגוף (צילום: פופ תקשורת, יחסי ציבור)
בבקה. סניף חדש בדיזנגוף | צילום: פופ תקשורת, יחסי ציבור

אפשר למצוא במקום החדש את הלהיטים הקבועים של המקום: בבקה, לחמניות פרעצל בשלל גדלים, צורות ותוספות (שומשום, זעתר, פרג ועוד), כריכים, קרואסונים, עוגיות, עוגות, לחמים ומוצרי גראב אנד גו. בבבקה בייקרי החדשה, לה הן קוראות "דיזי", כיוונו בעלות ומנכ"לית הרשת ליצור אווירה קצת אחרת, יותר עדכנית ומכאן גם נולדו המנות החדשות. בכל זאת, לאכול טוסט זה כבר משהו שיכול לדרוש תנאים מתאימים וישיבה במקום. מלבד הטוסטים בבקה גם יצרה את הגרסה שלה ל"בורקסון" - בורקס מבצק קרואסון (נשמע מוכר? אולי בגלל זה). 

בורקסים מבצק קרואסון ב-2 מילויים (צילום: פופ תקשורת, יחסי ציבור)
בורקסים מבצק קרואסון ב-2 מילויים | צילום: פופ תקשורת, יחסי ציבור

הבורקסונים של בבקה (18 שקלים ליחידה) מגיעים בשני מילויים: אחד במילוי תרד, גבינת המאירי וגאודה והשני  במילוי פרוסות ארטישוק, עגבניות שרי וגבינת המאירי. השילוב של בצק עשיר וחמאתי מצד אחד ופריך מצד שני, עם מילוי של גבינות וירקות עובד טוב; שניהם טעימים, עדינים מאוד ומספקים מנה שעם קצת תוספות בצד כמו ביצים וסלט - יכולה לסגור בקלות ארוחת בוקר מלאה. אגב, ביחס למנת הבורקאסון המוכרת של משק עפאים, המחיר של בבקה מתון יחסית. 

טוסטים בבבקה בייקרי (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
טוסטים בבבקה בייקרי | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

טוסט פופאי - תרד, גבינת המאירי וגאודה (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
טוסט פופאי - תרד, גבינת המאירי וגאודה | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

גזרת הטוסטים כוללת טוסט פרעצל או טוסט קסטן קלאסי (טווח מחירים:34-38 שקלים), ואם להיות כנים - עדיין לא החלטנו איזה טוסט מצא חן בעינינו יותר. מזל שלא צריך לבחור. הטוסטים בינתיים לא מתפזרים או מתפרעים מדי: יש טוסט אבוקדו - גבינת שמנת, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, גאודה ואבוקדו, טוסט "פופאי"  -תרד, גבינת המאירי וגאודה), וטוסט קפרזה עם פסטו, מוצרלה פרסקה ועגבניות. נכון שאפשר תמיד גם ללכת על כריך רגיל, אבל גבינות מותכות בלחם או פרעצל תמיד ירגישו כמו פינוק, וזה כל הסיפור. 

טוסט קפרזה (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
טוסט קפרזה | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

לסיכום: זירת בתי המאפה והבייקריות בארץ בשגשוג והתפתחות תמידית, כשכל מקום מפתח את סימני הזיהוי הייחודיים לו. בבקה והפרעצלים שלה ממשיכים להתחדש ולחדש ותמיד כיף לראות עסקים נשיים מוצלחים ומצליחים. 

בבקה בייקרי. דיזנגוף 274, תל אביב יפו.