לפני כחצי שנה, ההרפתקה הקולינרית הקצרצרה של שף יונתן רושפלד עם מסעדתו הכשרה במלון היוקרה בנווה אטי"יב הגיעה לסיומה, והנה, מלבד ארוחות ואירועים פרטיים, השף מצא בית חדש: מסעדת אגאדיר. 

יונתן רושפלד והמבורגר אול אין לאגאדיר (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
יונתן רושפלד והמבורגר אול אין לאגאדיר | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
אגאדיר - ספיישל אול אין (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
אגאדיר - ספיישל אול אין | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

הרשת הוותיקה, שכבר חוגגת 26 שנות פעילות, דואגת להתרענן כל כמה זמן עם יציאה חדשה ועכשיו, אחרי שיתוף פעולה עם שף רז רהב במסגרת פסטיבל תל אביב eat, היא משיקה סדרה חדשה של המבורגרים - אותם שף הרשת ,עמיר אילן, יכין בכל פעם עם שף אחר שיתארח באגאדיר (וההמבורגרים יהיו זמינים בכל הסניפים ובמשלוחים כשבסניפים הכשרים יוגשו ללא גבינה). הראשון הוא שף יונתן רושפלד והיצירה שלו: המבורגר אול אין. מה זה אומר בפועל? המבורגר שמקבל ציפוי (לא חלבי) ומעליו תערובת של פירורי לחם, פלפלים יבשים משלל סוגים, בצלים, שומשום ועוד. ממש כמו שניצל, כן. מחיר מנת המבורגר בתוספת צ'יפס וחמוצי הבית: 69 שקלים.

הגענו לאירוע ההשקה של ה"אול אין" להעלות את ממוצע הגילאים בין שלל המשפיענים וטעמנו את המנה החדשה. הדבר הראשון והמרשים ביותר לגביה הוא הטיגון: אין שמנוניות בכלל. גם מיקס הפלפלים והתבלינים מוצלח - משלב טעמים מתקתקים, חמצמצים ופיקנטיים. הטעמים ה"מקסיקניים" של התערובת משתלבים היטב עם גבינת ה'צדר הנמתחת ונוצר ביס טוב. גם תוספת הבצל הירוק היא חידוש שלא היינו בהכרח משדכים להמבורגר, אבל עובד לא רע בכלל!

ספיישל רושפלד באגאדיר. ככה הוא מגיע (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ספיישל רושפלד באגאדיר. ככה הוא מגיע | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
וככה אחרי שחוצים. ספיישל רושפלד באגאדיר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
וככה אחרי שחוצים. ספיישל רושפלד באגאדיר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אז מה פחות אהבנו? הצ'יפס של אגאדיר סטנדרטי, אבל אולי אפשר היה לתת גם לו איזה טוויסט, אם כבר מרעננים ומחדשים. עוד נקודה קטנה היא הקציצה, שאכן נותרה עסיסית, אבל גם הגיעה מעט פושרת. בסך הכל, מדובר בהמבורגר טעים עם טוויסט מספיק מעניין שמבוצע טוב, וזה לא מעט בתוך מציאות של טרנדים שהרבה פעמים ממש לא מבוצעים כהלכה.