קצב תחלופת הדוכנים בשוק הכרמל יכול להצדיק מדור משלו, וגם לנו כבר קשה לפעמים לעקוב אחרי חדשות השוק המתחדש תדיר - אם זה בית קפה חדש, דוכן בשרים, פטיסרי, דוכן קוקטיילים או דוכני אוכל ביתי. בביקורנו האחרון ביקרנו בדוכן קטן וצנוע, שיושב בלוקיישן פחות זוהר מזה של דוכנים מרכזיים בשוק, אלא קרוב יותר לכרמלית: כנאפה אל אמג'ד.

שלא תטעו - אומנם יש כאן גם כנאפה, והמקום אכן קרוי על שם חנות הממתקים והכנאפה הוותיקה של אותו אמג'ד בעוספייה - אבל תשומת הלב כאן הולכת כולה ישירות לסירים ולסאג', עם כל הכבוד למתוקים. על הפלטות החמות עומדים סירים נקיים עם מגוון תבשילים דרוזיים מתחלפים, ביניהם במיה ברוטב עגבניות, תבשיל חצילים, מג'דרה, כרובית בטחינה ועוד. במקום מוכרים גם שמן זית, מתקינים פיתה דרוזית על הסאג' ויש כמובן כנאפה ובקלאווה.

הדוכן של אמג'ד - במיה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
הדוכן של אמג'ד - במיה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

מסקציית התבשילים לקחנו במיה ברוטב עגבניות, שמאופיינת בטעם מתקתק וקינמוני (15 שקלים לקופסה ממולאת היטב). במיה היא מראש לא מאכל לכל אחד ומרקמה הרירי עזר לה לצבור הרבה אויבים מושבעים, אבל לשמחתנו אנחנו לא ביניהם. 

מהממולאים לקחנו עלי גפן ועלי כרוב (שוב, 15 שקלים לקופסה מפוצצת עלים מגולגלים באורז) שהיו חמצמצים וטעימים. לא הממולאים הכי טעימים שאכלנו או המבריקים ביותר, אבל נדיבים, טובים והגונים.ובתוספת יוגורט מדובר במנה כיפית מאוד.

הדוכן של אמג'ד - עלי גפן ממולאים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
הדוכן של אמג'ד - עלי גפן ממולאים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
הדוכן של אמג'ד - כרוב ממולא (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
הדוכן של אמג'ד - כרוב ממולא | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אבל גולת הכותרת של הארוחה הייתה ללא ספק המאפים הדרוזים המסורתיים (10 שקלים לכל אחד): בצק דק ממולא בעלי זעתר טריים (לא תבלין זעתר) שהיה האהוב עלינו ביותר בכל הארוחה וחוסל במהירות, ופטאייר ממולא תרד בר ומלא לימון, שהיה מוצלח גם הוא. נכון שעוד אי אפשר להכריז שיש תחרות תל אביבית עם המאפים באל משהדאוי הנצרתית, אבל נחמד למצוא בין שלל הדוכנים גם מקום צנוע יותר, שאפשר לרכוש בו אוכל ביתי מבלי לקרוע את הכיס. 

כנאפה אל אמג'ד. דניאל 25, תל אביב (ליד הכרמלית) ימים שני-שישי 09:00-1800. טלפון: 054-6955176