השבוע תיזזתי את מרכז תל אביב. הפקקים ומצוקת החניה חשמלו לי את הצורה והרעב שהתגנב אליי לא עזר. למזלי הייתי בקרבת שוק הכרמל ויכולתי לחנות את הטנדר בחניון ולהסתער. על התשוקה העזה שלי לפיתות כבר סיפרתי, ובשוק הרי לא חסרים דברים טובים שמעמיסים בפיתה, מדוכני הקבבים השונים ועד הפלאפלים הרותחים. אבל הייתי במצב רוח הרפתקני וקרצה לי פיתה מסוג אחר לגמרי – הארפה (Arepa, סוג של פיתה ונצואלית שמכינים מקמח תירס, ככה שהיא מושלמת לצליאקים ולנמנעים מגלוטן מסיבות אופנתיות).

תשמעו, לא קל למצוא מקום לשבת בדוכן הצבעוני הזה בלב שוק הכרמל, אבל שווה להתאזר בסבלנות ובינתיים לצפות בהכנת המנה: זה מתחיל בבלילת התירס, שמניחים על הפלנצ'ה הלוהטת עד שהיא משתזפת טוב טוב. במקביל לוקחים תלולית יפה של בשר בקר בבישול ארוך ומניחים על פלנצ'ה נפרדת, ליד זה תל מגרה של גבינה שנמסה ומתקשה על הפלנצ'ה עד שנוצר ממנה כמו טוויל של גבינה מותכת, שהמראה והריח שלו נותנים יופי של עבודה על בלוטות הטעם. לא הזמנתי שתייה כי כמעט כבר טבעתי בריר של עצמי.

ארפה בשוק הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הישראלים התאהבו במוזיקה ובאוכל של דרום אמריקה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כשהארפה (40 שקלים למנה של בקר, אבוקדו, שעועית שחורה וגבינה) מוכנה, חותכים אותה באמצע ומגרדים החוצה חלקים רכים כדי שיהיה כמה שיותר מקום למילוי, ואז היא נראית כמו סוג של פיתה. אל הבשר הרך והמפורק מצרפים אבוקדו, שעועית שחורה, פרוסת עגבנייה ובזיליקום, ומעל להכל גבינה שמומסת בחלקה ובחלקה האחר היא קשיחה ושזופה.

ארפה בשוק הכרמל  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מוכן על המקום - וזה מדהים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הביסים הראשונים גרמו לי להתחרט על שעדיין לא נסעתי לדרום אמריקה. הגבינה טעם גן עדן, חמה ומטריפה, ויחד עם הבשר והירקות - מדובר במעדן אמיתי. אפשר גם להתארגן פה על ארפה עם עוף, צמחונית או טבעונית, אבל עצה שלי: מילא תוותרו על העוף או הבשר, אבל בלי הגבינה האלוהית הזו המנה מאבדת את העוקץ שלה.

יש בדוכן גם רטבים כמובן - צ'ימיצ'ורי חרפרף וחמצמץ שמשתדך באופן מושלם לכבדות של הבשר והשעועית המבושלים והעמוקים ומיונז שום מצוין שבא לי לשחות בו, או לפחות להוסיף ממנו לכל דבר אפשרי. אני ממליצה לחכות שהגבינה שמונחת בחלק העליון תיגמר לפני שמוסיפים את הרטבים, כי חבל להוסיף לה טעמים, היא מושלמת איך שהיא.

ארפה בשוק הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כל ארפה מקבלת את מלוא תשומת הלב | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בניגוד למה שנראה בהתחלה, מדובר במנה גדולה ומפוצצת שבקושי אפשר לסיים. המחיר אולי לא זול יחסית לאוכל שוק, אבל בהחלט מדובר במנה מושקעת ושונה ממה שאנחנו מכירים. החבר'ה שמכינים אותה סופר מקצועיים וחמודים ודואגים שכל מנה תצא אלופה. חזרתי לאוטו הרבה יותר רגועה ואפילו הפקקים בתוך תל אביב לא הצליחו להוציא אותי משלוותי.

>>בשבוע שעבר תקענו בסביח השרון

Arepas. הכרמל 38, תל אביב. 054-4686723. לא כשר