מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פיש אנד צ'יפס מרקט: סופגניית ברבוניה

דווקא בשבוע שבו איילה כהן הואילה לקחת ברייק קטן מהפיתות שלה, היא חטפה מעטפת בצק שכמעט קברה את הברבוניות שתקעה. קוראים למנה הזאת פיש אנד צ'יפס, אבל במקום הזה בקלות היה אפשר לקרוא לזה ספינג' אנד צ'יפס. מזל שלמרות הבעיות, הדבר הכי חשוב, הדג, היה טוב מאוד

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
פיש אנד צ'יפס מרקט יום טוב 7 - מנת ברבוניות וצ'יפס
פיש אנד צ'יפס מרקט יום טוב 7 - מנת ברבוניות וצ'יפס|צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

בשבוע שעבר הייתה לי חוויה כל כך חיובית בשוק הכרמל עם הפלאפל של אלעד, שהשבוע, כשהייתי קרובה לאזור וראיתי במקרה חניה פנויה - החלטתי שאין דרך אחרת לפרש זאת אלא כנס משמיים ושכנראה מישהו מסמן לי שזה הזמן לצהריים. ומבחינתי, כל עוד השעה אחרי 11:45, הכל הולך.

שוק הכרמל, כמו שכבר כתבתי פה, עמוס באפשרויות. ובמערב השוק, בסמטאות שכבר לא ברור אם הן חלק מהשוק או מכרם התימנים, יש גם דוכנים של אוכל רחוב, אבל גם מסעדות קטנות, תקראו לזה מסעדות פועלים, חומוסיות, פתיליות או איך שאתם לא רוצים. חוץ מהמסעדות הוותיקות האלה בפאתי השוק פועלים גם מקומות כמוM25, קצבייה פופולרית שמשמשת גם כמסעדת שוק ששמו של העראייס שלה הולך לפניה, ובדומה לה פועלת גם פיש אנד צ'יפס מרקט, חנות דגים ומסעדה צמודה אליה.

פיש אנד צ'יפס מרקט שוק הכרמל
חנות ודוכן דגים צמודים זה לזו|צילום: איילה כהן, mako אוכל

כל המראה וההתנהלות במקום מצאו חן בעיניי מאוד – מבחר של דגים טריים מפולטים שמטגנים ומגישים לצד צ'יפס, סביצ'ה, דגים שלמים צלויים ומטוגנים. תפריט מנצח. מי שריחות דגים ומראה של אטליז פחות עושים לו את זה יכול להירגע, הריח אומנם נוכח, אבל המקום נקי ומתוחזק ואם דמיינתם אדרות וקשקשים עפים לכל עבר, זה ממש לא הסיפור.

פיש אנד צ'יפס מרקט יום טוב 7
אווירה טובה|צילום: איילה כהן, mako אוכל

בחרתי בפיש ברבוניה (39 שקלים) – פילטים מטוגנים של ברבוניה בליווי צ'יפס. אחרי זמן המתנה סביר הגיעה המנה; מזגתי כוסיות מהרטבים (קטשופ ושני סוגי איולי סבירים ופשוטים), סחטתי את פלח הלימון השמנמן על הדג ונתתי ביס בנאגט הרותח. הברבוניה הייתה טובה, טרייה וטעימה, אבל הציפוי התגלה כאכזבה. תפל, רכרוכי מדי ובעיקר עבה באופן לא פרופורציונלי. מילא הציפוי היה טעים, מי יתלונן על ציפוי? אבל כשאתה גם לא טעים, גם לא פריך וגם משתלט על הטעם הטוב של הדג – אין לך ממש זכות קיום. את רוב החתיכות האחרות פתחתי עם הידיים וחילצתי מהן את הדג. הייתי לבד אז לא היה אכפת לי לאכול בצורה פחות אסתטית, ופיש אנד צ'יפס זה בכל מקרה משהו שאוכלים עם הידיים.

פרסומת
פיש אנד צ'יפס מרקט - ברבוניות
סופגי|צילום: איילה כהן, mako אוכל

לגבי הצ'יפס במנה: אני לאו דווקא מתנגדת לצ'יפס קפוא. אם מכינים אותו כמו שצריך, זה בהחלט יכול להיות מספק ומהנה. אבל אם מסעדה ממוקמת בסמטה בשוק הכרמל, יש משהו שצורם בבחירה הזאת. הרי יש לכם מבחר גדול כל כך וקרוב כל כך של תפוחי אדמה אז למה לא לקלף, לחתוך ולטגן אותם על המקום? הדגים הרי טריים, אז למה החצי השני של המנה לא יכול להיות גם? זה יכול היה לשדרג את הצ'יפס והפיש הזה. וגם ציפוי פחות עבה ואולי עם תיבול. אני אולי אחזור לפיש אנד צ'יפס כדי לקנות דגים, אבל אני כבר אכין אותם בבית.

פיש אנד צ'יפס מרקט. יום טוב 7, תל אביב. טלפון: 03-7399953. כשר