זה לא אופייני, אבל נתחיל בהמלצה שלא בהכרח קשורה לתפריט כזה או אחר: חכו רגע לפני שאתם הולכים לפונטו פיצה. אנחנו לא הצלחנו להתאפק ברגע ששמענו שאלון פלד פותח פיצרייה ברביעיית פלורנטין והתייצבנו מיד עם הפתיחה הרשמית. אנחנו לא הסקרנים הגרגרנים היחידים ואת הפיצרייה החדשה מילאו פודיז, חברים, קולגות ולא מעט שכנים מרביעיית פלורנטין שחיכו לסיום ההרצה. זה בעיקר אומר שהיה חם וצפוף, טיפה מבולגן - אבל לא יותר ממה שצפוי בערב השקה של מקום חדש, בטח מקום שסביבו כבר נבנה בילד-אפ.

פונטו פיצה - עמדת הפיציולו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פונטו פיצה - עמדת הפיציולו | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לשמחתנו, הסלייסים בהחלט עמדו בציפיות, לפחות לפי אלה שהספקנו לטעום. אלון פלד היה עסוק בשנה האחרונה עם בניית התפריט של מסעדת AKA 44 יחד עם אביב כהן, שותפו מלוקאל (מאז הם כבר לא שם, וכעת את המקום מוביל איתי קושמרו), שיתופי פעולה מיוחדים ולוקאל כמובן. בפונטו פיצה הוא מתבסס על הבצק של רענן נוסל, פיציולו שמספק מתכוני בצק פיצה ללא מעט פיצריות פופולריות ומוצלחות (ואף אייש את העמדה בערב הפתיחה), לו הוא משדך תוספות כביכול פשוטות, אבל ניכרת המחשבה וההתעמקות בכל אחת ואחת.

פונטו פיצה - סלייס פפרוני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פונטו פיצה - סלייס פפרוני | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
ולא רק פיצה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ולא רק פיצה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

זה מתחיל בגבינה: פלד משתמש בסטראצ'טלה ולא במוצרלה המסורתית, והתוצאה היא גבינה קרמית במיוחד ובעלת טעמים עדינים. בזכות אותה עדינות אפשר ליהנות מרוטב עגבניות מתקתק ומתובל לשלמות שמכינים כאן. הבצק דק ופריך וחף לחלוטין מחלקים קשים מדי או חרוכים מדי. עדות נוספת לתשומת הלב שמקדישים פה לעניין.

מלבד למרגריטה קלאסית (18 שקלים למשולש, 70 למגש)  ולאחת עם תוספת פפרוני (23 שקלים למשולש, 80 למגש) טעמנו גם משולש של פיצת קרם תירס, מיסו, פרמזן ופרושוטו (25 שקלים למשולש, 85 שקלים למגש). הקרם המתקתק עם טעמי האוממי ביחד עם הפריכות של הבצק מספקים ביס מצוין. יש כל כך הרבה רכות במרקם של התוספות, שהבצק הנוקשה משמש קונטרה מושלמת. 

סלייס קרם תירס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלייס קרם תירס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
סלייס קרם תפוח אדמה. נראה פנטסטי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלייס קרם תפוח אדמה. נראה פנטסטי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לצערנו, עד שהכניסו לתנור את הפיצה שהכי רצינו לנסות - פיצת קרם תפוח אדמה עם גורגנזולה וסלסה עירית - התגודד תור ארוך מדי, כך שהסתפקנו בלרייר מעל משולש של זוג נחמד שבדיוק קיבל אותו. אבל ללא ספק עוד נחזור בשבילו וגם בשביל קטגוריית "לא רק פיצה" המסקרנת שכוללת צלחת גבינות ונקניקים (עבודת יד של פלד) וברוסקטות משתנות. 

יש בשכונת פלורנטין לא מעט פיצות שכונתיות (ג'וזפה הנהדרת, פיצה יואב, פיצה בזילי.קום, הברבנאל) ואפילו את לה טיגרה שהביאה לדרום תל אביב את בשורת התנור מנאפולי, אבל פיצה כמו פונטו פיצה עוד לא הייתה ומדובר בתוספת בוגרת, יצירתית וכיפית לרביעיית פלורנטין, שעם הזמן הופכת ליותר ויותר אטרקטיבית (הכוונה בין היתר לבאבא ג'ים, פיקה, חגי והלחם הסמוכה, ימה של יובל בן נריה). ואם לסמוך על פלד - זאת רק ההתחלה. 

פונטו פיצה, רביעיית פלורנטין. לא כשר. (לבדיקת שעות פעילות מומלץ לבדוק באינסטגרם)