mako
פרסומת

גרטי דונר: ניצוץ בשדרת הקצבים של שוק הכרמל

לא נעים לנו לספר באיזו שעה אכלנו בגרטי דונר, אבל אם היינו לוקחים את הזמן המתוק שלנו, היינו מגיעים לדוכן סגור. קיצר, מפחדים לנסוע לטורקיה אחרי התקרית הדיפלומטית של זוג הישראלים? קחו אוטובוס לכרמלית ותאכלו דונר טורקי הצגה

ניצן לנגר
אוכל טוב, mako
פורסם:
גילופי בשר חרוכים, דקים, טעימים
לא נעים לנו שתדעו באיזו שעה דפקנו את המנה הזאת | צילום: ניצן לנגר, mako
הקישור הועתק

כבר תקופה ארוכה שאנחנו עוקבים אחרי זיו גרטי והדונר המושקע הנודד שלו, ונכון לימים אלו גרטי והדונר מצאו "בית" בשוק הכרמל, ולא בסתם מיקום: ביום טוב 17. אם הכתובת מצלצלת לכם מוכר זה כי לא מזמן כתבנו על לה אסקינה ששכנה שם (למי שמודאג: הטאקוס, כפיר ולה אסקינה ממש לא סגרו, הם פשוט עברו לרחוב השומר 1, עדיין בשוק הכרמל). גרטי דונר נמצא ממש מול הולשטיין, בסמטת הקצבים (מיט מרקט ועוד) ופתוח לפעילות בימי חמישי ושישי, כשבימי שלישי הוא עורך במקום ספיישל דונר כבש ולפעמים מארח שפים אחרים ואנשי אוכל לאירועים חד פעמיים.

בינתיים רק ימי חמישי ושישי (ולפעמים שלישי)
בינתיים רק ימי חמישי ושישי (ולפעמים שלישי) | צילום: ניצן לנגר, mako

זאת פעם שלישית שאנחנו מנסים לאכול את השווארמה הזאת וסוף סוף מצליחים. בפעמים הקודמות הגענו רק כדי למצוא את גרטי מקפל את הדוכן ואומר לנו בחיוך אמפתי שהבשר פשוט נגמר. הפעם הגענו מוקדם. מוקדם מאוד. אתם תוהים מתי? בואו נגיד ככה: הוא פותח ב-9:00 והיינו כמעט ראשונים.

קצת תוספות, בלי רעשי רקע מיותרים
קצת תוספות, בלי רעשי רקע מיותרים | צילום: ניצן לנגר, mako
מנה נדיבה של בשר
מנה נדיבה של בשר | צילום: ניצן לנגר, mako
פרסומת

השיפוד הגבוה והמרשים של גרטי כולל שייטל עגל וכבש, שומן ניגר והוא משובץ בפיסטוקים מטורקיה. כשגרטי מברך כל אורח בקבלת פנים חגיגית, גאה בשיפוד שלו וחותך על המקום בסכינים מושחזות בשר חם, קשה שלא להתפתות לומר "שווארמה הצגה". זה אקט תיאטרלי כובש. המנה (38 שקלים) כוללת פיתה טרייה וגמישה לפי מתכון של גרטי, טחינה סמיכה, עגבניות, פלפל חריף וסלט של עלי פטרוזיליה טריים עם פרוסות בצל סגול וסומאק. מי שרוצה לחזק בעמבה מוזמן (חיזקנו כמובן). מספיק ביס אחד להבין שמדובר בשווארמה משוגעת, ממש לא שגרתית בזירת השווארמות המקומיות. הבשר חתוך דק דק, חרוך ועסיסי, התוספות עשויות בול כמו שצריך ומקפיצות את המנה. זה ביס עם טעמים חזקים מאוד של בשר בקר. תחנת חובה לחולי שווארמה. זה אולי לא מתאים לכל אחד, הבשר לא מתחנף ולא מוצף בתבלינים חזקים, אבל עבור אוהבי בשר זה ללא ספק תענוג מיוחד.

גרטי דונר. יום טוב 17, תל אביב. ימי שלישי, חמישי ושישי (כדאי לבדוק באינסטגרם, זיו סופר נחמד ועונה מהר)