מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פחות זה יותר

ברחוב אחד בשכונת מגורים מנומנמת בפתח תקווה, גרים להם זה מול זה בשלום, שני מקומות טעימים מאד. פלאפל גלעדי, דוכן קטנטן שמוציא את אחת ממנות הפלאפל הפשוטות והטעימות שאכלתי ושווארמיית מאמיס (תימניה חמה) שמבינה דבר או שניים בבשרים על האש. חזרתי שבעה ומרוצה

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
מנה של פלאפל גלעדי בפתח תקווה
מנה של פלאפל גלעדי בפתח תקווה|צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

ניסיון החיים כבר לימד אותי שפחות זה יותר. בגלל זה, כשאני רואה בוטקה פיצית באמצע הרחוב - עם שתיים שלוש קערות וסיר שמן מבעבע - אני יודעת שיש פה משהו טוב; בלי עמדת סלטים באורך הגלות, בלי תמונות של מפורסמים סוג ז', בלי צעקות ובלי מוסיקה רועשת. רק כדורי פלאפל חמים חמים, פיתה רכה, סלט ורוטב. מה עוד אישה עם תאבון בריא צריכה בעולם הזה?

זה בדיוק מה שקיבלתי בפלאפל גלעדי בפתח תקווה, דוכנצ'יק משפחתי שעבר מדור לדור. ניגשתי וישר אמרו לי לחכות לכדורים שיצאו מהשמן. ככה אני אוהבת. תמיד עדיף שאני אחכה לכדורים ולא ההפך. תיק תק הם קפצו לי לפיתה עם סלט פשוט, כרוב חמוץ. אני כבר דאגתי להוסיף טחינה, עמבה וחריף.

פלאפל גלעדי בפתח תקווה
יכול להיות שפתח תקווה היא מעצמת פלאפל?|צילום: איילה כהן, mako אוכל

וואלה, בול מה שהייתי צריכה: מנה חמה טעימה ומדויקת (ב-16 שקלים). ככה עושים פלאפל – טעים, חם, פריך. ואני מתרשמת שהמקומיים גם יודעים להעריך את פלאפל גלעדי הוותיק, בזמן שאכלתי לא היה רגע בלי לקוחות.

פלאפל גלעדי
הדוכן לא עמד ריק בכל הזמן שהייתי שם|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פלאפל גלעדי פתח תקווה
כדורים חמים ופריכים מהזן הצהבהב|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

אומרים שאם מחכים 20 דקות אחרי שאוכלים מנה, מרגישים את השובע, ככה שעוד עם הביס האחרון מהפיתה של פלאפל גלעדי כבר חציתי את הכביש לעבר שווארמה מאמיס, כל עוד אני עוד רעבה כמו זאבה. אם היה לי זמן הייתי יושבת אולי לאיזה מרק תימני או תבשיל, כי לא חסרים כאן, אבל חיפשתי משהו לתקוע רגע ולהמשיך בנהיגה.

שווארמה מאמיס
ובצד השני של הרחוב - מאמיס|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת
שווארמה מאמיס פתח תקווה
מי שקרא לתימנים קמצנים אי פעם - שיסתכל על השפע|צילום: איילה כהן, mako אוכל

לקחתי שווארמה בפיתה (38 שקלים). אם בגלעדי יש לך 5 מרכיבים שנכנסים לפיתה לצד הכדורים הלוהטים, פה יש לך כפול מזה, וזה עוד בלי העמדה של החמוצים ושאר התוספות. לכו תגידו שתימנים קמצנים עם השפע הזה. ביקשתי בפיתה בצל סומאק, קצת סלט, חריף, טחינה ועמבה. עליהם נכנס בשר ההודו, מעורבב עם שומן. אחלה נתחים, מפוררים כמו שאני אוהבת. שווארמה כמו של פעם בלי חוכמות מיותרות.

שווארמה מאמיס בפתח תקווה
שווארמה מאמיס בפתח תקווה|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

בקיצור, אחריפלאפל בחוכמהועכשיו גם פלאפל גלעדי, מתברר שאם להיתקע רעבים מחוץ לתל אביב, יש מצב ששווה לכם שזה יקרה בפתח תקווה.

פלאפל גלעדי. הנביאים 32, פתח תקווה. טלפון: 03-9308283. כשר

שווארמה מאמיס. הנביאים 47, פתח תקווה. טלפון: 03-9327131. כשר