בפעם השלישית ברצף, תקענו המבורגר במסגרת המדור. ככה זה שגרת מלחמה וככה זה כשפיצריות והמבורגריות נפתחות בקצב מסחרר בהתאם למציאות הזירה קולינרית שמתאימה את עצמה לתנאי ההישרדות הלא פשוטים של ישראל. זה גם ככל הנראה ההסבר לתשובה שקיבלנו כשניסינו לסחוט מאייל קיצ'ס אם אפשר להיקשר למקום או שמדובר בפופ אפ: "בתל אביב הכל זה פופ אפ". 

אייל קיצ'ס ב-OSU (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
אייל קיצ'ס ב-OSU | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
המבורגר OSU. שוק הכרמל מתחדש בעוד קציצה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המבורגר OSU. שוק הכרמל מתחדש בעוד קציצה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

קיצ'ס הוא מי שעומד מאחורי המקום החדש-ישן. למה חדש-ישן? כי מדובר באותו מיקום שבו פעלו בתי האוכל הקודמים והמוצלחים שלו: דה באן, צ'יינה קלאב ועד ממש לפני המלחמה דוכן השיפודים והההמבורגרים הכרמל. ממש לאחרונה הוא חזר לשם עם OSU ומציע שם אוכל רחוב פשוט בהשפעה יפנית: סמאשבורגר, נאגטס, מרק אודון ועוד שתי מנות צד צמחונית של חציל במיסו וסלט כרוב. הפריט הכי יקר בתפריט היא ארוחת קומבו שכוללת סמאשבורגר (שתי קציצות), צ'יפס ושתייה ב-76 שקלים.

הסמאש בורגר עונה על כל דרישות המנה: קציצה קטנה צרובה וטעימה (יש שתי קציצות בכל המבורגר, למעט מנת הילדים שמגיעה עם קציצה אחת), חמוצים יפנים, פרוסת צ'דר (בתוספת 2 שקלים בלבד, שזה מדהים ביחס למחיר תוספת גבינה בלא מעט המבורגריות), בצל מקורמל ומיונז שום מושחר. הלחמנייה רכה וסופגת היטב את הרטבים והמיצים והקציצה מצוינת - תערובת שפונדרה ושייטל במרקם בשרני והטעם הממכר של סמאשבורגר, אותה חריכה/צריבה שמעניקה לבשר את הטעמים והריחות שהופכים אותו לכזה מענג.

קאראגי - נאגטס בטיגון כפול (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קאראגי - נאגטס בטיגון כפול | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מרק אודון (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מרק אודון | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הצ'יפס שקיצ'ס מגיש ליד הסמאשבורגר מעולה, גם בלי להיות עשוי על המקום מתפוחי אדמה מובחרים. רק לא מזמן התלוננתי על תופעת הצ'יפס המתובל והנה ב-OSU קיבלתי הוכחה שכשאר עשויה כמו שצריך, היא דווקא מוצדקת. קיצ'ס מוסיף לצ'יפס טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית חריפה עם קיק חמצמץ) וזה מוצלח מאוד. 

מנת הנאגטס כאן (38 שקלים) היא גרסה מקומית לקאראגה - נאטגס/שניצלונים מנתחי פרגית בטיגון כפול בליווי מיונז שום מושחר, אותו רוטב שנכנס אל הסמאשבורגר. הנאגטס טעימים, אם כי חייבים להודות שהעסיסיות אליה מצפים מנתחי פרגית נעדרת. ראוי לציין שוב לטובה את המיונז, את תוספת הכרוב שמתובל בטוגראשי ואת המחיר שהוא אולי לא נמוך, אבל ביחס לתמחור מנות דומות בעיר - ניתן להתייחס אליו כמתון.

חציל מיסו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חציל מיסו | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
סלט כרוב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט כרוב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מרק האודון (52 שקלים) של קיצ'ס כיפי, ותוספת של שמן צ'ילי בכלל מקפיצה אותו. אטריות אודון שמנמנות, ציר דאשי, פרוסות דייקון, הרבה ירוקים ופטריות צלויות מעולות ובשרניות. מרק שבא טוב לא רק בימים קרים ואופציה מעולה למי שאינם אוכלים בשר אבל אוהבים טעמי אוממי. את 2 המנות המצחוניות האחרות בתפריט חיבבנו קצת פחות: בסלט הכרוב (20 שקלים) היה לטעמנו טעם דומיננטי מדי של שמן שומשום וחציל המיסו (28 שקלים) חביב למדי, אבל אין בו קיק מיוחד. 

בשורה התחתונה - OSU מספק את חוויית הזלילה המזללתית על הצד המיטבי: מחיר נח (שוב, הכל באופן יחסי ליוקר המחייה כאן), שירות אדיב ומקצועי והמבורגר/צ'יפס טעימים. מיתוג ועיצוב ו"אווירה" לא תמצאו כאן, והם גם לא חסרים אם להיות כנים.

View this post on Instagram

A post shared by Ayal K (@ayalkitches)

OSU. הלל הזקן 18, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-17:00. לא כשר