הדוכן/דוכנצ'יק של טל בר, צ'יז בר (cheese bar) ממוקם בכתובת מוכרת: יום טוב 17 בשוק הכרמל. הפינה זאת אירחה כבר לא מעט מקומות טעימים, וצמודה אליה השווארמה המדוברת גרטי דונר (סקופ: עברנו שם ביום שישי ב-12:30 ועדיין הייתה שווארמה). אם המקום הזה בכל זאת נשמע לכם מוכר ולא בגלל הכתובת בשוק הכרמל זה כי הוא התחיל בכלל כפודטראק צפוני, אבל לאחרונה קיבל משכן תל אביבי, אז כמובן שהגענו לנסות את כריכי הגרילד צ'יז, או בשפה המקומית, כי בכל זאת אנחנו בלבנט ולא באמריקה: טוסטים.

התפריט בצ'יז בר קצר וקולע, מסוג התפריטים שאם מגיעים עם כמה חברים אפשר בקלות להזמין את כולו, וככה לנסות כמה שיותר. זה בדיוק מה שעשינו וככה בחרנו את שלושת הכריכים שבר מציעה פה: קלאסי (46 שקלים) - לחם מחמצת משוח בחמאה מכל כיוון אפשרי ובפנים תערובת גבינות (מוצרלה, צ'דר ופקורינו) ומלפפון חמוץ; פופאי (50 שקלים) - אותו עיקרון כמו הקלאסי רק שפה בחרנו לחם קסטן לבן, ולתערובת הגבינות הצטרפו תרד וביצה קשה; ואול אין (ALL IN) - תערובת גבינות, קציצת בשר מפורקת (מהשכן בשארה חינאווי ו"הולשטיין" ששוכנים ממול), מלפפון חמוץ ובצל סגול מקורמל. 

צ'יז בר - הכל קורה על הפלנצ'ה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
צ'יז בר - הכל קורה על הפלנצ'ה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
צ'יז בר - אול אין (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אול אין. הפייבוריט | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

כל המנות מוכנות על המקום מול עיני הלקוחות, שבינתיים מתבדחים עם טל בר המחויכת על קלוריות, עורקים חסומים וכולסטרול - היא מושחת את פרוסות הלחם בחמאה, מקרמלת את הבצל, קוצצת את הבשר, מניחה משקולות ברזל על הטוסטים ועושה הכל במיומנות וביעילות. המנות כולן מוגשות בתוספת ירקות מוחמצים סטנדרטיים ובתוספת מטבל מוצלח שהיא מכינה בעצמה: שמנת חמוצה עם שום ולימון, שלא יחסרו אחוזי שומן חלילה. 

הפייבוריט המובהק שלנו היה האול אין, שהוא בעצם צ'יזבורגר - הבשר נקצץ ומתאחד עם הגבינות והבצל, הטעמים מצוינים, המינון נכון כל ביס משלב הכל מהכל. אפילו את תוספת המלפפון החמוץ אהבנו, מי חשב שמלפפון חמוץ פריך ישתלב טוב בתוך טוסט. ההמלצה של בר לקחת אותו בלחם קסטן לבן הוכיחה את עצמה וכל העסק גם נותר יציב ולאכילה, למרות כל החוטים הנמתחים. 

צ'יז בר - פופאי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
צ'יז בר - פופאי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
צ'יז בר - גרילד צ'יז קלאסי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
צ'יז בר - גרילד צ'יז קלאסי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

שתי האופציות האחרות בתפריט היו לא רעות גם הן (ואגב, שתיהן מגיעות גם בגרסת חצי כריך) - חלקנו חשבנו שתוספת ביצה קשה לטוסט היא מיותרת, חלקנו חשבנו שאם מותר לה להיות תוספת לגיטימית לפיצה, אין שום סיבה שלא תיכנס בין שתי פרוסות של טוסט. הדבר היחיד שקשה איתו, הוא כרגיל, המחיר; כשכריך ממותג כ"טוסט" או כ"כריך גבינה מותכת", מחיר שמתקרב ל-50 שקלים קשה לעיכול ללא מעט אנשים, אבל זה כבר דיון לערוץ אחר ולמקום אחר. השאלה הכי גדולה היא מתי נהיה שוב בדודא לטוסט כל כך מושחת ואם נרשה לעצמנו להזמין אותו שוב. 

צ'יז בר (cheese bar). יום טוב 17, תל אביב. טלפון: לא כשר