ממש לאחרונה יצאו בדלידה בבשורה: פיתות שיפודים בשעות הצהריים.  ג'ייק סייטוביץ, השף של המסעדה חבר לחמודי אבולעפיה והשניים הרכיבו תפריט קצר וקולע של שיפודי בשר בפיתה עם אופציה טבעונית אחת. המקום מופעל ממש מתוך מסעדת דלידה, במתכונת "חור בקיר" אבל אין פה באמת שום דבר מחתרתי או ארעי - המטבח הוא המטבח של המסעדה, את ההזמנות מבצעים דרך מסך מגע ואת הפיתה תוקעים בעמידה ממול הדוכן. 

הגענו למקום באזור השעה 14:00, היינו מספר 5 בתור, הכל תקתק די מהר והתנועה במקום לא הפסיקה: את כל פרטי ההזמנה ממלאים במסך המגע, שזה תמיד נחמד במקום לצעוק "לא לא, בלי פטרוזיליה" שנייה אחרי שחופן העלים נטחב לפיתה באופן אוטומטי. עוד דבר להתעכב עליו במעמד ההזמנה הוא המחיר הנח: 33 שקלים לפיתה פרגית/קבב/כבד/מרגז/כרובית (לפיתות שכוללות בשר מוכנסים 2 שיפודים), שזה מחיר שפוי והגון, בעיקר ביחס לפיתות תל אביביות אחרות. ב-39 שקלים תקבלו גם תוספת אייס טי/לימונדה/רימונדה. אם תרצו פיתה אנטריקוט תשלמו 49 שקלים על פיתה עם שני נתחי אנטריקוט, שזה גם מחיר סביר ביותר.

שיפודי דלידה בזבולון (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
חמודי אבולעפיה בפעולה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ראשונה נדגמה פיתה קבב. הקבבים היו עגלגלים ופחוסים, עם הרבה עשבי תיבול, צלויים נהדר: לא ורודים מדי ולא יבשים. ביחד עם הירקות שנצלו בגריל הפחמים, הטחינה והעמבה מתקבלים ביסים כיפיים ומספקים עם טעמי מנגל מעושנים. זה אולי עדיין לא ג'סמינו, אבל זה מספיק טוב וגם האייס טי ליד הפיתה היה מעולה - תה קר אמיתי, לימוני ומרענן. 

סטייק בפיתה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
סטייק בפיתה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אחריו אכלנו פיתה אנטריקוט. גם כאן כמות הבשר נדיבה, נתחי האנטריקוט בעובי אידיאלי, לא שומניים מדי, ורכים להפליא. זה לא כמו לאכול פיתה עם קרונדביף או פסטרמה, מרגישים שאוכלים סטייק טוב, מתובל טוב. הדבר היחידי שהיה חסר לנו זה צלוחית צ'יפס ליד. 

פיתה קבב אחרי כמה ביסים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קציצות קבב עסיסיות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

עראייס הכרובית שונה בנוף לא רק כי הוא טבעוני, גם כי הפיתה עצמה עולה לגריל ומקבלת תיבול וחריכה, שמחמיאים לה מאוד. אין כאן ניסיון ליצור תחליף בשרי, להפך - טעמי הכרובית הטבעיים מודגשים, ויחד עם פלפל חריף ועמבה זאת מנה כיפית וטעימה, על אף שאין בה ממש חלבון. בשורה התחתונה: שיפודי דלידה מסתמנים כארוחת צהריים משתלמת וזריזה, קלאסית לאכילה על הדרך, ועכשיו צריך לקוות שבניגוד למיזם טאקו מאנדיי, שפעל גם הוא מתוך מסעדה קיימת (אריא), המקום החדש הזה ישרוד קצת יותר זמן. 

עראייס כרובית (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
עראייס כרובית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
שיפודי דלידה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שיפודי דלידה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

שיפודי דלידה. זבולון 7, תל אביב. טלפון: 03-5369627. ימים שני-חמישי 11:00-15:00