מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

mela מקווה ישראל: ההתרחבות לא הרסה כלום

הסניף החדש (והגדול יותר) של mela לא מציג חידושים בומבסטיים או קונספט שלא הכרנו. טוב מאוד, כי באנו לפה בשביל ארוחת צהריים קלילה, משהו מתוק ואייס קפה טבעוני שלצערנו לא מוכרים כמוהו בעוד מקומות בתל אביב

ניצן לנגר
mako אוכל
פורסם:
מלה מקווה ישראל - משקאות קרים נדירים
מלה מקווה ישראל - משקאות קרים נדירים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הקישור הועתק

כמעט שנתיים עברו מאז הביקור שלנו במלה (mela) בשכונת בזל בתל אביב. על פניו, מלה נראה כמו עוד בית קפה, לא משהו שחסר בנוף התל אביבי, בטח לא משהו שנדיר למצוא - אבל מה שקצת יותר נדיר למצוא הוא תפריט כמו של מלה, שמצליח לשלב אופציות יותר מזינות, צמחוניות, טבעוניות ולל"ג מבלי שיהיו שכפול דהוי של "האופציה הטבעונית בתפריט".

מלה מקווה ישראל
מלה מקווה ישראל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מלה מקווה ישראל. הלב שלנו עם הקריספי כרישה
מלה מקווה ישראל. הלב שלנו עם הקריספי כרישה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המקום החדש במקווה ישראל פועל בעקרון מאוד דומה לזה של המקור: ויטרינת כריכים, מתוקים, מאפים וסלטים מתחלפים - הכל מוכן לאכילה - לא מזמינים במסך, לא מחכים למלצר, הכי הרבה מחכים לחימום הכריך. בגזרת הסלטים הזמנו קיסר טופו פריך (44 שקלים) שמגיע עם ארטישוק, צלפים, מלפפון חמוץ פרוס קרוטונים ובחירה: אבן יוגורט או שמרי בירה שמחליפים פרמזן. שתי האופציות מתפקדות טוב בכל הקשור למליחות ואוממי אגב. סלט פרשי, בטח ביחס לקיסר, ולא מאוד יקר ביחס למחירי מנת סלט קיסר - שיכולים גם לעבור את רף ה-60 שקלים בלא מעט מסעדות.

לקחנו גם ספיישל מתחלף של לביבות זוקיני עם צזיקי (44 שקלים) שהיה חביב, אבל בטח לא משהו שמצדיק להיכנס לתפריט באופן קבוע. הלהיט הכי גדול מבחינתנו במלה הוא עדייו כריך הקריספי כרישה (38 שקלים). הוא כנראה ה"מושחת" ביותר מכל יתר הכריכים בוויטרינה, תודות לטיגון הכרישה בבלילה והלחמנייה, אבל הוא ללא ספק זוהר מעל כולם - הכרישה, האיולי הצהוב, הירקות הטריים - הכל בו עובד נפלא וטעים. בעיר כל כך קטנה, מפתיע שעוד לא קמו לו חיקויים.

בגזרת הקינוחים היינו צנועים והלכנו על עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה (12 שקלים), נימוחה וטעימה ומשקאות אייס: מאצ'ה ואייס קפה (22 שקלים), שניהם על בסיס חלב שקדים וקוקוס - אופציה טבעונית שעדיין משום מה לא נפוצה מאוד, וחבל. אגב, היום (15/5), לרגל יום השוקולד צ'יפס הבינלאומי, מלה גם תורמת מהכנסותיה על עוגיות השוקולד צ'יפס למען נוער בסיכון.

פרסומת
מלה מקווה ישראל. יום השוקולד צ'יפס הבינלאומי
מלה מקווה ישראל. יום השוקולד צ'יפס הבינלאומי|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לסיכום, מלה החדש במקווה ישראל מצטרף למתחם מתחדש ונחמד באזור שעד לא כזה מזמן היה חסום ומוזנח והיום יש סביבו לא מעט עסקים ובתי אוכל וקהל מגוון מאוד, וכשהרכבת הקלה יום אחד תפעל - אולי תהיה פה אפילו יותר תנועה.

מלה (mela), מקווה ישראל 23 תל אביב.

מצאתם טעות לשון?