מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אזור עישון

ב"מעושן", מזללת בשרים שקמה בבית יהושע בכל יום שישי, באים לטרוף בשרים במשקל. לא מעט אפשרויות, כמה תוספות, אבל העיקר כאן הוא ללא ספק הבשר, וכמה שיותר ממנו. את הידידים והידידות הצמחוניים כדאי להשאיר בבית הפעם

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
מעושן. צלחת בשרים וירקות - פסטרמה, אסאדו ובריסקט
מעושן. צלחת בשרים וירקות - פסטרמה, אסאדו ובריסקט|צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

על המקום הזה, מעושן, שמעתי מידידה ארגנטינאית יקרה שאוהבת את הבשר שלה כמעט כמו שהיא אוהבת את נבחרת האלביסלסטה. מדובר במקום שמתעורר לחיים פעם אחת בשבוע (ימי שישי אלא מה) בבית יהושע, וכל האוכל (פרט לחמוצים) שמגישים בו יוצא ממעשנה שמפיצה ריחות מגרים עד לחניון הסמוך. בתפריט יש כמה נתחים שנמכרים במשקל, וכל אחד מרכיב לעצמו ארוחה. פשוט וידידותי למשתמש. אני מחבבת מאוד מקומות שפועלים פעם אחת בשבוע כמומחלבת עבריוהמעשנה ביקב תשבי, כי ברור שזה מתוך תשוקה ואהבה מאד חזקה לדבר עצמו וזה תמיד עם חיוך ומצב רוח חגיגי.

המעשנה של מעושן
המעשנה של מעושן|צילום: איילה כהן, mako אוכל
מעושן נתח אסאדו
מעושן נתח אסאדו|צילום: איילה כהן, mako אוכל

להתחלה לקחנו פסטרמה הודו (20 שקלים ל-100 גרם), אסאדו ובריסקט (28 שקלים ל-100 גרם). המנות הקלאסיות מה שנקרא. לצד הבשרים הוסיפו לנו על חשבון הבית תפוחי אדמה, סלקים וקלחי תירס שבילו גם הם במעשנה. הבריסקט והאסאדו העסיסי היו האהובים עליי. הם גם הנתחים הפופולריים אצל הקהל הישראלי והטיפול במעשנה מחמיא להם מאוד. הפסטרמה גם היא לא רעה, עוד ג'וקר לחך הישראלי.

דווקא הירקות, שנראים כל כך טוב – לא הרוויחו מהמעשנה כמו הבשרים. גרעיני התירס, שגם ככה מועדים לפורענות בתחום ההיתקעות בשיניים, נהפכו לקשים כמו סוכריות ונדבקים לשיניים. תפוחי האדמה לא רעים, אבל הייתי מצפה לטעם של אש, של מדורה, ויש להם טעם סטנדרטי של אפייה, לא יותר מזה. דווקא הסלקים היו עסיסיים וטובים, ועל כל הירקות והבשר פוזר מלח ים גס וטוב, שגם אותו מעשנים.

מעושן. צלחת בשרים וירקות - פסטרמה, אסאדו ובריסקט
מעושן. צלחת בשרים וירקות - פסטרמה, אסאדו ובריסקט|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת
תירס מעושן
תירס מעושן|צילום: איילה כהן, mako אוכל

לסיבוב השני לקחנו מגש קצת יותר הרפתקני שכלל את כל החצי השני של התפריט: פיקניה, צ'וריסו ובקר מפורק (28 שקלים ל-100 גרם). בשביל הצ'וריסו לקחתי בצד קצת חרדל עוקצני וזה פשוט פגז. מרקם גס יחסית של ניקנוק עבודת יד, תענוג. הבקר המפורק הוא גם ג'וקר מבחינתי, משהו שקשה לא ליהנות ממנו. ועכשיו מגיעים לנתח שהוא מראש לא בהכרח לכל אחד, הפיקניה. לטעמי האישי הוא עדיף לצלייה ולא לעישון – זה תהליך שפחות מחמיא לו ולא מוציא ממנו את המיטב כמו שעושה צלייה על הגריל. מה שכן, בניגוד לירקות של המגש הראשון, כאן הבצלים היו כיפיים, חצי קשיחים וטעימים.

מעושן. צ'וריסו, פיקניה ובשר מפורק
מעושן. צלחת בשרים וירקות - צ'וריסו, פיקניה ובשר מפורק|צילום: איילה כהן, mako אוכל
מעושן צ'וריסו
מעושן צ'וריסו|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

בקיצור, חובבי בשרים מעושנים יעופו על המקום הזה, ידידיהם הצמחוניים פחות, אבל מה שבטוח – אווירה חמה ונעימה. וקחו בחשבון שתצאו עם ריח של עשן ובשר על הידיים.

פפוש

מעושן, "מזנון" בבית יהושע. טלפון: 0528772774

מצאתם טעות לשון?